Politic

Declarație politică / Senator PSD Dănuț Cristescu: “USR a evaporat pensiile românilor pentru jumătate de secol”

Pensionarii au fost amanetați de Ghinea și USR, pensiile în curs și cele noi nu pot depăși procentul de 9,4% din produsul intern brut al României, în perioada 2022-2070, și nu se vor permite creșteri ale pensiilor.

România are o Lege a pensiilor în vigoare, votată în Parlament. În calitate de senator, voi lupta pentru aplicarea acestei legi. Nu recunosc niciun document sau înțelegere semnată de niște decidenți vremelnici, care au vrut să-și bată joc încă o dată de pensionari.

La Programul Național de Redresare și Reziliență s-a lucrat pe ascuns și în totală netransparență. Principala preocupare au fost banii de consultanță, nicidecum milioanele de pensionari care trăiesc din ce în ce mai greu.

Cine v-a împuternicit pe voi să negociați viața de mâine a pensionarilor români? Ce vreți să faceți cu bunicii noștri? De ce nu înțelegeți că este nevoie de mărirea pensiilor anul acesta la nivelul aplicat de lege? De ce nu înțelegeți asta? Cum v-ați permis să negociați un procent de 9,4% din produsul intern brut al României, în condițiile în care media europeană este de 10,8%?

Oricum, fosta coaliție de dreapta a privat 5 milioane de pensionari de un miliard de euro, prin faptul că în 2021 pensiile nu au crescut. Soluția este una singură, a spus-o ministrul Muncii, Marius Budăi: Guvernul trebuie să renegocieze PNRR și să mărească pensiile la nivelul prevăzut de lege.

Oricum, rușine celor care au negociat viața pensionarilor români!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.