Politic

Declarație politică / Senator Dănuț Cristescu: „Guvernul dovedeşte, chiar şi după un an de pandemie, că este incapabil să asigure educaţie în sistem online!”

Ministrul Educaţiei a bulversat întreg sistemul educaţional – elevi, profesori, părinţi – cu decizii care nu fac decât să aducă haosul în desfăşurarea coerentă a procesului educaţional.

Prelungirea vacanţei de primăvară nu va face decât să rupă copiii de mediul educaţional pentru o lună, ceea ce va avea un imens impact negativ asupra acumulărilor din scurta perioadă de învățământ față în față.

Renunțarea la activitățile remediale va adânci și mai mult inechitatea în asigurarea educației pentru toți copiii.

Guvernul dovedeşte, chiar şi după un an de pandemie, că este incapabil să asigure educaţie în sistem online! Este clar că se feresc să pronunţe ”închiderea şcolilor”, aşa că maschează această decizie cu o prelungire nepermis de lungă a vacanţei fără a analiza consecinţele asupra elevilor!

Testarea în masă a elevilor și a cadrelor didactice, măsură solicitată de PSD încă de anul trecut și refuzată vehement de guvernanți, pare acum o măsură bună pentru aceștia, în conformitate cu declarațiile premierului Cîțu prin care anunță debutul acestor testări după vacanța de primăvară.

Dănuț Cristescu, senator PSD de Teleorman

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.