Politic

Declarație politică deputat PSD Florin Piper-Savu – Apetit pentru reforme sau pentru dictatură?

Aroganța lui Cîțu nu are limite! Pentru premierul austerității, Parlamentul „e o problemă”.

În ultimele sale declaraţii, premierul Cîţu spune că nu mai are de gând să aştepte după Parlament, ci va face reforme prin ordonanțe de urgență. Pentru Cîțu ca și pentru susținătorul său, președintele Iohannis, Constituția nu există.

Declarația premierului ascunde nu numai tensiunile din interiorul partidului în contextul luptei pentru șefia PNL, dar și o predispoziție dictatorială, căci, iată, premierul se dorește ultimul decident în problemele majore ale ţării.

Dacă domnul Cîţu n-a aflat încă, e timpul să știe că printre organele reprezentative, constituite prin alegeri libere, nu se numără guvernul.

Parlamentul este organul reprezentativ suprem al poporului român şi unica autoritate legiuitoare a ţării. Guvernul este numit, controlat şi demis de parlament.

Constituția stabilește atât rolul Parlamentului, care nu poate fi ocolit când e vorba de reforme, cât și rolul ordonanțelor de urgență, cu totul altul, decât acela de a face reforme.

E adevărat, în situaţii excepţionale, poate da ordonanțe de urgență care să rezolve probleme ce nu suportă amânare, dar reformele dorite de premier NU sunt situaţii excepţionale, ce nu suportă amânare. Reformele ţin de suveranitatea poporului român.

Parlamentul, inclusivcel în actuala compoziţie, este consecinţa votului popular. Și poporul român a votat, în proporția cea mai mare PSD (peste 29 %), dar și PNL, USR, AUR și UDMR. Actuala coaliție aflată la putere a împărțit România în două: ai lor și ceilalți, iar inițiativele legislative PSD, așteptate și atăt de necesare românilor cad sub mașinăria de vot a dreptei unite.

Nu poate un singur om, fie el şi premier, să se substituie votului și voinței românilor. Legitimitatea premierului e dată de un om – președintele care l-a desemnat și eventual, de majoritatea parlamentară care l-a votat;pe de altă parte, în spatele fiecărui parlamentar sunt zeci de mii de voturi date de români.

E timpul ca premierul să înţeleagă că într-o democraţie reformele nu se fac de către un singur om, fie şi şeful guvernului, decât dacă ne dorim întoarcerea la dictatură.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.