Politic

Declarație politică / Deputat PSD, Florin Piper-Savu: “Agricultura, motor important al economiei românești”

Viitorul României este legat de agricultură. Agricultura este poate cea mai importantă resursă pe care România o are, un motor important al economiei românești.

PSD a pus de fiecare dată în centrul deciziilor sale agricultura românească și tot ce ține de producția autohtonă.

După aprobarea celor două programe pentru susținerea legumiculturii, Guvernul României, la propunerea ministrului PSD al agriculturii, a aprobat saptamâna trecută, alte două acte normative în sprijinul fermierilor.

Fermierii români au nevoie de stabilitate în activitatea lor, astfel încât, să poată face investițiile necesare pentru a obține producții de calitate, la un nivel ridicat.

Prin Hotărârea de Guvern au fost aprobate plafoanele alocate Ajutoarelor Naționale Tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, pentru anul de cerere 2021.

Peste 810.000 de fermieri care îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru accesarea Ajutoarelor Naționale Tranzitorii vor avea la dispoziție circa 225 de milioane de euro.

Cuantumul sprijinului acordat fiecărui fermier, cât și bugetul destinat acestor măsuri a fost majorat. Pentru sectorul vegetal a fost prevăzută o alocare bugetară dublă față de anul trecut, iar pentru zootehnie bugetul alocat are o creștere de peste 6 ori față de anul trecut.

Singura posibilitate ca România să devină un stat puternic, un stat important și care să dea cetățenilor ei bunăstare este accentul pe agricultură.

PSD este singurul partid din România pentru care siguranța alimentară și stimularea creșterii producțiilor fermierilor locali reprezintă prioritate națională. Hrana sănătoasă pentru fiecare român și susținerea permanentă a producătorilor autohtoni, prin investiții în domeniul agroalimentar, este strategia PSD pentru a readuce agricultura românească în competiția europeană.

One Comment

  1. Niciodata Romania sau alta tara nu va deveni puternica bazinduse pe agricultura.Poate stie domnul actual deputat un exemplu si ne spune si noua.Tipul clasic de politician,vorbeste mult si realizari putine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.