Politic

Declarație politică / Deputat PNL Maria Stoian: “Ce se întâmplă acum în țara vecină este revoltător!”

Am votat în plenul Parlamentului adoptarea declarației politice de susținere a integrității teritoriale, suveranității și independenței Ucrainei.

Ce se întâmplă acum în țara vecină este revoltător! Războiul distruge vieți, destine, principii și sufletele unor copii a căror viață s-a schimbat într-o dimineață pe care nu o vor uita niciodată.

“Parlamentul României condamnă cu fermitate agresiunea armată masivă a Federației Ruse asupra Ucrainei, precedată de recunoașterea de către Federația Rusă a «independenței» autoproclamatelor entități separatise Donețk și Luhansk, părți componente ale Ucrainei. Respingem cu hotărâre un astfel de comportament iresponsabil care subminează fundamental relațiile internaționale și ordinea actuală de drept internațional și cerem oprirea imediată, integrală și necondiționată, a agresiunii militare și retragerea tuturor forțelor ruse din Ucraina. (…) Considerăm că Federația Rusă trebuie să suporte consecințele acestui act profund ilegal. Solicităm președintelui României și Guvernului României să continuie să susțină cu fermitate în cadrul forurilor internaționale, inclusiv Uniunea Europeană și NATO, adoptarea unor sancțiuni cu impact major pentru Federația Rusă. Parlamentul României reafirmă solidaritatea deplină cu Ucraina și cu poporul ucrainean confruntat cu agresiunea Federației Ruse și exprimă sprijinul pentru acordarea de asistență umanitară cetățenilor ucrainieni, inclusiv persoanelor care aleg să se refugieze pe teritoriul României”.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.