Politic

Declarație politică deputat Florin Savu-Piper / COPIII PE PRIMUL LOC!

Datele statistice arată că România este ţara în care:

– 36 % din cei 3,7 milioane de copii ai României sunt în risc de sărăcie și excluziune socială, iar 3% din copii adorm flămânzi şi nu au niciodată suficientă mâncare;

– 400.000 de copii de vârstă școlară nu merg la școală;

– anual, peste 46.000 de copii părăsesc timpuriu şcoala;

– rata copiilor de vârstă şcolară neînscrişi la şcoală este de 6% la nivelul întregii populaţii, dar ajunge la 22% pentru copiii de etnie romă şi la 29% pentru copiii cu dizabilităţi;

– peste 50.000 de copii sunt separați de familiile lor, în mare parte din cauza sărăciei, violenței sau abandonului.

Înțelege oare, Guvernul aceste date ? Mai sunt „Copiii pe primul loc” ?

Înainte de alegeri,PNL –  prin premierii Cîțu și Orban, promiteaueșalonarea în 5 tranșe a alocațiilor dublate prin legea adoptată de PSD; acum anunță că vor anula două dintre acestea. Scuza premierului, aceea că nu are cei 2,1 miliarde de lei necesari pentru copii, este penibilă în contextul în care alocă prin PNRR 2,9 miliarde de lei pentru unul din sponsorii de partid.

Alocațiile dublate nu vor rezolva toate problemele copiilor din România, dar sunt un ajutor important. Cunosc familii care își cresc cu decență copiii doar din alocații și din ”munca cu ziua”, familii care știu să își drămuiască fiecare bănuț pe care îl investesc în educația copiilor.

Alocațiile copiilor nu sunt ”pomană” din partea guvernului și nici nu sunt ”banii de cheltuit în cîrciumă”. Majoritatea PNL-USR-UDMR trebuie să înțeleagă că „niciun copil nu poate fi lăsat în urmă” și să pună în aplicare legea adoptată de PSD privind dublarea alocațiilor copiilor.

Problemele copiilor din România nu pot rămâne doar în atenția unor organizații nonguvernamentale care, în lipsa unei puteri de decizie, glăsuiesc în pustiu, fără să fie luate în seamă.

Se dovedește astfel că cei 3,7 milioane de copii ai României trăiesc azi într-o țară de fum, care se construiește pe dictoane lipsite de substanță și emise numai pentru a suna bine în urechile alegătorilor; copiii noștri trăiesc într-o „Românie educată” prin foamete și sărăcie; într-o „Românie a bunului simț” pe care înșiși decidenții nu-l mai respectă de mult.

”Copiii sunt pe primul loc” rămâne scris frumos, caligrafic, pe o hârtie, în timp ce copiii – mai ales cei din medii sărace- rămân pe ultimul loc în atenția guvernanților.

Deputat P.S.D. Teleorman, Prof. Florin Piper-Savu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.