Politic

Declarație politică / Dănuț Cristescu, senator PSD: “Niciuna dintre măsurile sociale nu ar fi existat în buget dacă PSD nu era la guvernare!”

PSD și-a atins toate cele 3 obiective politice majore pe care și le-a propus în construcția bugetului pentru anul 2022: creșterea veniturilor pentru jumătate din populația României și asigurarea protecției sociale pentru cele mai vulnerabile categorii; alocarea celui mai mare buget pentru investițiile publice – 6,7% din PIB în 90 miliarde lei; creșterea cu peste 7% a sumelor alocate în domeniul Sănătății pentru combaterea pandemiei și pentru dezvoltarea sistemului sanitar.

În total, peste 10 milioane de români vor avea creșteri de venituri în 2022.

Toți copiii din România vor beneficia de o alocație majorată în noul an, concomitent cu creșterea veniturilor pentru toți pensionarii.

În plus, 2,5 milioane de seniori vor beneficia de un ajutor suplimentar pentru a face față creșterii prețurilor la energie, alimente și medicamente.

Pe lângă angajamentele din Programul de Guvernare, în buget au fost incluse sumele pentru majorarea salariilor profesorilor și ale unor categorii de personal medical.

În același timp, s-au alocat 88,9 miliarde de lei pentru investiții, cu o creștere consistentă de peste 20% pentru infrastructura de transport.

Sănătatea va dispune în anul 2022 de un buget de peste 68 de miliarde de lei, în creștere cu 7% față de anul curent.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.