Politic

Declarație politică / Dănuț Cristescu, senator PSD de Teleorman: “O Românie în agonie, cu Năsui la Economie!”

Senatorul PSD de Teleorman Dănuț Cristescu critică demersul guvernului de a iniția o ordonanță de urgență care vizează desființarea Măsurii 3 – granturi pentru investiții acordate IMM-urilor – și relocarea sumelor prevăzute pentru Măsura 3 la Măsura 2.

“OUG care arată ce spunem de luni de zile! 49961 de agenți economici ținuți în agonie de Năsui de la Economie!

În fapt, în cadrul Măsurii 2 s-au depus un număr de 22226 cereri, în valoare de 5.246.397.727 lei. Având în vedere epuizarea bugetului, doar 3945 contracte de finanțare au putut fi semnate. În cadrul Măsurii 3 au fost depuse 27736 cereri. Din cauza inexistenței unor criterii clare de departajare, peste 80% din proiecte au primit punctajul maxim – 100 din 100 – , ceea ce depășește alocarea financiară aferentă acestei măsuri – 207.091.094 euro.

Caracterul extraordinar al ordonanței este dat de necesitatea unei acțiuni imediate pentru a permite relocarea sumelor de la Măsura 3 la Măsura 2 pentru satisfacerea tuturor cererilor de finanțare eligibile depuse în acest moment, precum și relansarea Măsurii 3 cu sume provenite din REACT – EU.

Să explic pe scurt!

Cîțu a acoperit cât a putut incompetența lui Năsui, după ce a făcut praf Măsura 3 și la Măsura 2 a semnat doar 3945 de contracte, ne-am trezit cu un OUG ajuns la Comisia Buget Finanțe din Senat!

Trebuie să relocăm suma de bani de la Măsura 3 pentru a salva agenții economici de la Măsura 2.

Măsura 3 o să fie relansată când o zbura porcul, ăla care era să nu mai existe în gospodăria țăranului român (pregătise Oros o ordonanță pe care o ține la sertar).

Salvăm ce mai putem salva!”, spune senatorul Cristescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.