Politic

Declarație politică / Dănuț Cristescu, senator PSD de Teleorman: “Guvernul cu ochelari de cal!”

  • Guvernul Cîțu rămâne consecvent cu sine, ca guvern al minciunii, al prostirii pe față, cu tupeu cinic, a românilor.
  • Pensionarii au fost păcăliți că legea va fi aplicată și pensiile se vor majora. Pensiile n-au crescut, au fost înghețate, iar legea schilodită și pe cale să fie anulată.
  • Copiilor le-au fost promise alocații mărite. A fost doar o altă minciună!
  • Acum profesorii cad din nou pradă incompetenței guvernamentale, după ce și anul trecut le-a fost refuzată majorarea prevăzută de lege a salariilor.
  • Subterfugiile și explicațiile ministrului Educației nu pot farda realitatea acțiunii josnice a acestui guvern, incapabil să asigure o bună guvernare și resurselor necesare pentru aplicarea legii.
  • Atât poate guvernul PNL-USR-UDMR – să taie, să înghețe, să amâne!

Incompetență în accesarea fondurilor europene!

În 7 luni, guvernul PNL-USR condus de Florin Cîțu a cheltuit doar 4,5% din fondurile de coeziune restante până în 2023 și nu a început implementarea adecvată a exercițiului financiar european 2021-2027.

Majoritatea proiectelor în curs de implementare au fost agreate, semnate sau demarate încă din anii anteriori, dar blocajele înregistrate anul trecut și anul acesta au condus la necheltuirea banilor europeni deși Comisia Europeană și-a flexibilizat poziția și redus din strictețe în contextul pandemiei.

Din păcate, orice reformă reală sau apeluri la consens au fost blocate cu agresivitate de USR și PNL care, deși au pretins altceva, dovedesc a avea rezultate extrem de slabe în accesarea fondurilor europene.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.