Politic

Declarație de presă / Senator PSD Dănuț Cristescu: “Ajutor financiar pentru combustibil acordat transportatorilor și distribuitorilor!”

Guvernul a aprobat astăzi (n.r. – miercuri, 18 mai) încă o propunere PSD inclusă în pachetul “Sprijin pentru România”: ajutorul financiar pentru combustibil acordat transportatorilor și distribuitorilor. Este un ajutor care atenuează costurile transporturilor și implicit reduce impactul negativ al creșterii prețurilor produselor transportate. Pentru această schema de ajutor se folosesc exclusiv bani europeni, fără a se pune presiune pe bugetul de stat.

Valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil, dar nu mai mult de 400.000 euro per întreprindere, echivalent în lei. Termenul limită de depunere a cererilor de compensare este 1 decembrie 2022.

Ajutorul de stat va fi sub forma unui grant acordat operatorilor economici licențiați în România sau în alte state membre ale Uniunii Europene, care efectuează transport rutier de mărfuri în cont propriu, contra cost sau transport de persoane, în mod regulat, inclusiv transport public local.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.