Politic

Declarație de presă / Mădălin Borș, vicepreședinte PSD Teleorman: Mineriada PNL-ului la avuția României. Ce s-a întâmplat în Hunedoara se poate repeta oriunde în țară

Situația minerilor din Complexul Energetic Hunedoara a pornit numeroase dezbateri publice. Imaginile cu copiii care-și așteaptă în lacrimi părinții să iasă din mină, mineri disperați, fără salarii plătite, care sunt scoși de la protest pe motive de sănătate, un circ ieftin făcut de demnitari cu puțină demnitate – acestea sunt imaginile pe care le știm cu toții. Puțin din adevar a fost sintetizat, însă, destul cât să înțeleagă cetățeanul de rând ce s-a întâmplat acolo.

Adevărul este că situația de la CEH arată insistențele guvernării actuale asupra furtului, atât din avuția țării, cât și din cea a statului. Pe scurt, Complexul Energetic Hunedoara a fost taiat în bucățele. A fost „salvată” partea cele mai profitabilă, adică termocentrala. Va fi cel mai probabil privatizată și dată clientelei politice PNL. Minerii sunt lăsați de izbeliște, fără vreo șansă după ce mina lor a fost falimentată. Au tot dreptul să protesteze. Anunțul doamnei Raluca Turcan, ministrul Muncii, că salariile vor fi plătite nu acoperă gravul deficit de încredere în acest Guvern. Nu le pasă de oameni, pur și simplu.

Problema originală este la București la domnul ministru Popescu, care a păstorit în mod conștient sărăcirea acestor oameni. Liberalismul de cumetrie pe care l-a practicat este bine notat în presă, pe tema CEH (Complexului Energetic Hunedoara) vă invit să citiți analiza lui Adrian Câciu. Odată ce termocentrala a fost separată de mină, ea poate cumpăra cărbune din import, în timp ce mina care o alimenta a rămas doar ceva de băgat sub preșul realizărilor liberale.

Este trist faptul că românii sunt tratați astfel, transformați în victime ale unei guvernări incompetente. În timp ce oamenii mor de foame, coaliția de guvernare se sfâșie pe ciolanul puterii, pe funcții și bani, niciun ministru sau politician al puterii nu a îndrăznit să pătrundă în această groapă a incompetenței lor. Doar i-au furat, în fel și chip, ca apoi să le arunce în față un OUG, fără compensații morale pentru suferința lor!

2 Comments

 1. Băi, Cretinule!
  Minerii sunt bugetari?!
  De ce este treaba guvernului PNL sa le plătească salariile?!
  Treaba guvernului este să construiască Reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă.
  Au primit o finanțare de 8 miliarde de dolari!
  Bravo, PNL!

  • Bai Cretinule „Observator” sau cum te numesti tu in C.I.! Actionar principal la Complexul Energetic Hunedoara e statul roman, deci e chiar treaba lu’ nen’tu Catu Cacatu sa le plateasca salariile, avand in vedere ca Statul Roman reprezentat prin Ministerul Energiei este actionarul principal, deci chiar guvernul PNL are „treaba” sa le dea salarii! cat priveste construirea reactoarelor 3 si 4, probabil si aceea e treaba guvernului, desi daca cineva a castigat o licitatie, acela e dator sa construiasca, nu stiu guvernul sa stea cu mistria la picior sau betonul pe sub birou…..poate cel mult sa supervizeze, sa traga din imprumut, sa faca receptia etc. PNL , esti de cacao!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.