Politic

Declarație de presă / Deputat PNL, Maria Stoian: “Persoanele angajate în perioada stării de alertă pot rămâne în funcții, dacă promovează examenul”

Este binecunoscut faptul că, în perioada stării de urgență și a stării de alertă, multe persoane au fost angajate, pentru o perioadă determinată, în posturi publice, atunci când funcționarii, cadrele medicale și alte structuri ale statului nu reușeau să facă față valului de măsuri impuse de pandemia generată de Coronavirus.

Pentru cei care au avut curajul să se expună, într-o perioadă în care foarte mulți au ales să plece din țară, am votat astăzi (n.r. – 8 martie 2022) inițiativa legislativă, care are ca obiect „stabilirea cadrului legal pentru ca personalul ce a ocupat, în perioada de alertă, posturi pe perioadă determinată, să le poată ocupa în perioada de valabilitate a contractelor individuale de muncă, prin examen, pe perioadă nedeterminată”.

Nu putem ignora munca acestor oameni, într-o perioadă atât de grea, motiv pentru care legislativul a decis să le ofere posibilitatea de a rămâne în funcții, dacă vor promova examenul, având în vedere și experiența acumulată în cei doi ani de pandemie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.