Social

Deciziile consiliilor de administraţie ale şcolilor vor fi contestate dacă nu vor fi luate în prezenţa reprezentanţilor autorităţilor locale

Monica DUMITRESCU

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin, este decis să conteste în contencios administrativ deciziile luate în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ dacă la şedinţele acestora nu sunt invitaţi şi reprezentanţii Consiliului local. Anunţul a fost făcut în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului local al municipiului Alexandria, desfăşurată miercuri, 28 septembrie 2016, cu prilejul aprobării unui proiect de Hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor consiliului local în Consiliile de administraţie al unităţilor de învăţământ preuniversitar de stat.

“Sunt conduceri ale unităţilor de învăţământ, nu toate, mă refer la directori, care nu convoacă reprezentanţii consiliului local la şedinţe. O să transmit unităţilor de învăţământ că dacă nu vor convoca reprezentanţii consiliului local la şedinţe voi contesta sau voi cere reprezentanţilor să conteste actul de decizie în contecios administrativ. Cu scuze pentru unii directorii, cred că se extinde puţin şi la inspectoratul şcolar treaba asta. Trebuie intrat în spiritul legii. Cele trei entităţi părinte, şcoală, primărie să îşi facă treaba. Cheamă pe cine vor şi hotărăsc ei. Există o tendinţă de a monopoliza”, a spus Victor Drăguşin.

Deşi au fost de acord cu propunerile primarului Victor Drăguşin, privind persoanele care vor face parte în acest an şcolar din consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ alexăndrene, proiectul fiind aprobat în unanimitate, consilierii PNL, au atras atenţia că ar fi fost de preferat să fie consultaţi in prealabil. Aceştia spun că ar fi fost mai bine dacă printre reprezentanţii autorităţilor locale în consiliile de administraţie ale şcolilor s-ar fi aflat mai mulţi părinţi.

Nu de aceeaşi părere a fost şi primarul Victor Drăguşin, care a spus că în propunerile pe care le-a făcut a căutat să evite desemnarea unor persoane care au copiii în şcoala din al cărui consiliu de administraţie fac parte, tocmai pentru a nu strica echilibrul între cei trei factori decizionali: profesori, părinţi, autorităţi locale.

 

3 Comments

  1. Salam Regheton

    Toate scolile sunt sinecura de partid, in Tr, este UN DEZASTRU, sub patronajul ISJ, paraziteaza creeaturi gen Gina Curea, sau Bibi Bratcoveanu, semidocti, total compromisi, oportunisti de partid!!!!!!!!!!!

  2. La ce folosesc aceste discutii cand este stiut ca de la director si pana la reprezentanti ai consiliilor locale este dictat politic si atunci nu mai vad rostul prezentei reprezentantilor consiliilor locale la sedinta atunci cand sluga de director informeaza partidul.

  3. Păi ăștia mai lipseau.Niște dobitoci

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.