Sport

Debut cu dreptul pentru Universitatea Alexandria în Liga U15

Echipa feminină de fotbal Universitatea Alexandria a debutat cu dreptul într-o nouă competiție, Liga Națională de Junioare sub 15 ani.

Fetele noastre au avut un adversar facil, pe care l-au pulverizat literalmente. Universitatea a jucat sâmbătă, pe terenul din incinta Liceului Tehnologic nr. 1 din Alexandria, contra celor de la CSS Sinaia, scorul final fiind concludent, 9-0. În celălalt meci al seriei, Real Craiova a trecut, pe teren propriu, cu 4-0 de CSS Drobeta Turnu Severin.

Clasamentul competiției se prezintă astfel:

  1. Universitatea Alexandria 3 puncte
  2. Real Craiova 3
  3. CSS Drobeta Turnu Severin 0
  4. CSS Sinaia 0

Universitatea Alexandria a obținut titlul de campioană națională la junioare, în anul 2013, aceeași generație, însă evident la vârste crescătoare, fiind apoi vicecampioană națională în 2014 și 2015. Tradiția fotbalului feminin juvenil la Alexandria începe, așadar, să prindă contur.

Mai trebuie precizat că Universitatea Alexandria a punctat și punctează inclusiv la nivel social. Vineri, 17 martie, conducerea și câteva fotbaliste au asistat la faza județeană a Gimnaziadei la fotbal feminin. Acțiunea nu s-a dorit a fi una strict de selecție, Universitatea Alexandria premiind echipele feminine participante cu mingi și echipament. Au primit premii, la Gimnaziadă, din partea CS Universitatea Alexandria, cea mai bună portătiță a turneului, Alexandra Calotă (Școala generală nr. 2 Zimnicea), respectiv golgetera și cea mai bună jucătoare a competiției, Cătălina Panait (Școala generală Orbeasca).

Pe de altă parte, lotul Universității Alexandria a primit invitația Federației Române de Fotbal ca astăzi să se afle la Centrul de Fotbal de la Mogoșoaia (județul Ilfov), pentru a asista la un antrenament al echipei naționale de fotbal a României, care se pregătește pentru meciul cu Danemarca, programat la Cluj, pe 26 martie. (Cristi Frisk)

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.