Eveniment

De Ziua Europei, Paradă gastronomică la Liceul Pedagogic

IMG_1060Elevii Liceului Pedagogic “Mircea Scarlat” din municipiul Alexandria au organizat anul acesta de Ziua Europei cea de-a doua ediţie a concursului “Parada Gastronomică a Europei”. Sub coordonarea prof. Eliza Sotirescu, elevii au organizat o paradă gastronomică în cadrul căreia au prezentat preparate culinare specifice pentru 15 dintre ţările membre ale Uniunii Europene la care au adăugat şi Turcia. Produsele prezentate au fost preparate, în cea mai mare parte, chiar de copii care s-au documentat cu privire la tradiţiile culinare ale statelor pe care au ales să le reprezinte. De asemenea, elevii au prezentat şi câte un scurt program artistic încercând să cuprindă obiceiuri tradiţionale din fiecare ţară reprezentată. Au fost acordate diplome şi premii constând în cărţi echipelor de elevii care au reuşit să reprezinte cel mai bine tradiţiile culturale şi culinare ale statelor Uniunii Europene. Juriul alcătuit din reprezentanţi ai mass media locală şi ai primăriei Alexandria a ţinut cont, pe lângă respectarea tradiţiilor culinare, de gustul preparatelor expuse, dar şi de aspectul acestora şi modul de prezentare. De asemenea, şi momentul artistic prezentat de fiecare echipă a fost notat. Chiar dacă au fost destule criterii de departajare, misiunea juriului a fost una grea, toate echipele de elevi participante la concurs meritând un loc pe podium. Acest lucru nu s-a putut având în vedere numărul mare de participanţi, şi pentru că într-o competiţie trebuie să fie şi învingători şi învinşi, premiile au fost acordate astfel: Locul I – clasa a XI-a D, care a reprezentat Italia, Locul II – clasa a IX-a C – Franţa, locul III – clasa a X-a E – Grecia. A fost acordat şi un premiu special clasei a IX-a B care a reprezentat Finlanda dar şi patru menţiuni claselor: X H- Turcia, X F-România, XI E- Germania şi X B-Belgia. Restul echipajelor au primit diplome de participare.

Parada gastronomică a Europei prezentată de Liceul Pedagogic “Mircea Scarlat” se înscrie în seria manifestărilor organizate în cadrul proiectului “Cetăţenii Europei”, parte a programului Lider European-Campania Europa, casa noastră.

Produsele culinare au fost vândute elevilor şi profesorilor şcolii după concurs, banii astfel obţinuţi urmând să fie utilizaţi într-un alt proiect ce se va desfăşura de 1 iunie. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.