Economie

De vineri, 1 martie, se pot depune cererile de sprijin pe suprafaţă

fermieriAgenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat la 1 februarie Campania de informare privind primirea cererilor de sprijin pe suprafaţă, având sloganul “Fii Fermier European! Depune la APIA Cererea de sprijin! În Campania 2013 ne pregătim pentru viitoare Politică Agricolă Comună.” Această campanie se desfăşoară până la data de  – 10 iunie 2013. Obiectivul general al campaniei îl reprezintă informarea fermierilor cu privire la fondurile europene şi naţionale destinate schemelor sau măsurilor de sprijin pe suprafaţă în anul 2013, precum şi la modalitatea de accesare a acestora.

Pe durata Campaniei, centrele judeţene şi locale ale Agenţiei organizează sesiuni de informare şi instruire a fermierilor şi respectiv a administraţiei agricole din primării, cu privire la perioada de depunere a cererilor de sprijn pentru plăţi pe suprafaţă în anul 2013, modalitatea de completare a acestora, condiţiile de eligibilitate impuse de legislaţia europeană şi naţională, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum şi la pachetele financiare care pot fi accesate în cadrul măsurilor de sprijin pe suprafaţă. Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafaţă în acest an se va derula în perioada 1 martie – 15 mai 2013, respectiv 10 iunie, pentru perioada ce depăşeşte data de 15 mai urmând a fi aplicate penalizări de 1% pentru fiecare zi de întârziere.
Măsurile de sprijin pe suprafaţă sunt: Schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS); Plăţi naţionale directe complementare (PNDC); Schema de plată separată pentru zahăr; Schema de sprijin pentru orez din zonele defavorizate, altele decât zona montană; Plăţi compensatorii pentru măsurile de dezvoltare rurală. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.