Eveniment

De sărbători, la punctele de trecere a frontierei de la Zimnicea și Turnu se așteaptă un trafic intens; Poliția de Frontieră a suplimentat personalul pentru a preveni aglomeraţia

Potrivit Poliţiei de Frontieră, pentru evitarea aglomerărilor în perioada sărbătorilor de iarnă, a fost dispusă suplimentarea personalului până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de valorile de trafic. Astfel, zilnic, peste 4.200 de poliţişti de frontieră desfăşoară, în această perioadă, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat. În plus, se vor crea fluxuri suplimentare de control, în funcţie de valorile de trafic.

De asemenea, au fost contactate autorităţile statelor vecine, în vederea stabilirii unor măsuri comune, în baza protocoalelor bilaterale, astfel încât controlul de frontieră să se desfăşoare cu operativitate.

În acest an, pentru o cât mai bună informare a participanţilor la trafic, Ministerul Afacerilor Interne a distribuit în punctele de trecere a frontierei aproximativ 500.000 de flyere cu informaţii utile privind programul de lucru şi modalitatea de accesare a unor servicii publice.

Din experienţa anilor trecuţi, se estimează că punctele de frontieră cele mai tranzitate vor fi cele de la graniţa cu Ungaria şi Bulgaria.

În judeţul Teleorman sunt două puncte de trecere a frontierei, respectiv -PTF Zimnicea – Svistov (Bac) și PTF Turnu Măgurele – Nicopole (Bac), care se așteaptă să fie printre cele mai tranzitate în perioada sărbătorilor de iarnă.

Poliţia de Frontieră recomandă consultarea aplicaţiei Trafic On-line, care poate fi accesată pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro şi care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Referitor la traficul de mărfuri, în preajma sărbătorilor, numărul mijloacelor de transport marfă creşte ca urmare a intensificării comerţului.

„Precizăm că, şi pentru această categorie de mijloace de transport, este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere ale frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, astfel încât formalităţile de frontieră să se efectueze cu operativitate”, informează Poliția de Frontieră.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.