Economie

De săptămâna viitoare, începe campania de depunere a cererilor unice pe suprafață

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a organizat, în perioada 12 -18 februarie 2017, un stagiu de instruire privind Campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2017 la care au participat funcționari publici cu atribuții în primirea și verificarea cererilor de plată.

Programul de formare profesională a fost organizat, potrivit reprezentanților APIA Teleorman, prin împărțirea centrelor județene în trei serii a câte două zile fiecare serie, fiind transmis în sistem de videoconferință, și a prilejuit, totodată, discutarea principalelor direcții de acțiune, a strategiei instituționale și a obiectivelor majore ale APIA pentru anul 2017, așa cum au fost stabilite prin Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 18 din 03.02.2017, dar și a dificultăților întâmpinate în desfășurarea activității la nivel central și local.

Prin Ordinul MADR nr. 18 din 3 februarie 2017, de săptămâna viitoare, miercuri, 1 martie, va începe Campania de depunere a cererilor unice pe suprafață, campanie de depunere, respectiv primire, a cererilor care se va încheia pe data de 15 mai 2017.

În intervalul următor, respectiv 1 iunie – 1 iulie 2017, este perioada de efectuare a controlului administrativ, inclusiv controlul preliminar al cererilor unice de plată, eșantionarea acestora și transmiterea eșantioanelor, între 1 iulie și 1 octombrie 2017, controlul la fața locului, pentru cererile unice de plată eșantionate la controlul în teren, pe 15 octombrie 2017 va demara plata avansului pentru campania 2017, iar în intervalul 1 decembrie 2017 – 31 martie 2018 este programată plata regulară a subvențiilor aferente anului de cerere 2017. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.