Eveniment

De Rusalii, teleormănenii au ajuns la spital pe capete

Peste 500 de solicitări au fost înregistrate în perioada Rusaliilor la Serviciul de Ambulanţă  Teleorman, aproape de două ori mai mult decât într-un week-end obişnuit. Chiar şi în cazul în care sfârşitul de săptămână a fost prelungit cu o zi liberă, tot foarte multe apeluri au fost, asta pentru nu toţi angajaţii au beneficiat de zi liberă, în timp ce sirenele de la salvare au sunat necontenit. Cele mai multe apeluri au fost pentru probleme digestive, dat fiind faptul că de Rusalii la Alexandria este bâlciul, plin cu bere şi mici, dar şi cardiacii şi diabeticii au sunat la salvare, a declarat, asistentul şef al SJA Teleorman, Cristian Popescu.

Cele mai multe solicitări au fost pentru afecţiunile digestive, acestea reprezentând peste 13% din totalul cazurilor înregistrate, respectiv 71 de persoane au fost duse de urgenţă la spital cu dureri abdominale sau de spate. Pe de altă parte, week-end-ul a fost unul sufocant, multe persoane solicitând ambulanţa din cauza afecţiunilor cardiace accentuate de caniculă. Astfel, ambulanţa a fost chemată pentru 34 de cazuri de accidente vasculare cerebrale, în peste 30 de cazuri de cefalee, alţi 32 de teleormăneni au avut dificultăţi de respiraţie, peste 25 de sincope (n.r. – cazuri de leşin), iar circa 30 dintre solicitările la salvare au fost pentru leziunile provocare de căderi sau alte accidente altele decât cele rutiere. În ceea ce priveşte accidentele rutiere, salvarea a intervenit pentru patru persoane victime ale acestora.

Şi numărul copiilor bolnavi care au fost duşi cu ambulanţa la spital a fost destul de mare, respectiv 33 de copii, alţi 7 au suferit convulsii, iar 9 au fost diagnosticaţi cu diverse forme de alergii. Tot din cauza răcelilor în principal, alte 10 persoane au avut temperatura foarte mare şi au necesitat ajutor medical de urgenţă. La sfârşitul săptămânii au fost înregistrate şi 17 tentative de suicid, 12 de violenţă şi agresiune şi 5 de intoxicaţii cu alcool. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.