Social

De mâine, începe campania “Pandemia COVID nu trebuie să afecteze diagnosticarea și tratamentul cancerului”

De mâine, Direcția de Sănătate Publică începe promovarea campaniei de conștientizare a cetățenilor teleormăneni cu privire la vulnerabilitatea crescută a persoanelor cu afecțiuni oncologice în contextul pandemiei COVID-19. Campania “Pandemia COVID nu trebuie să afecteze diagnosticarea și tratamentul cancerului“ are ca principal obiectiv influențarea comportamentelor de prevenție ale publicului printr-o informare corectă, deoarece COVID-19 reprezintă un risc semnificativ pentru pacienții oncologici.

În România, cancerul este una dintre principalele cauze de deces. Potrivit datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică Teleorman, numărul cazurilor a crescut din 2010 (59.034) până în 2019 (59.606). În ceea ce privește anul 2025, incidența de cancer sugerează o creștere continuă a cazurilor noi de cancer. Așadar, sunt esențiale depistarea și tratarea cancerului din timp. Conform sursei citate, aceste acțiuni sunt mai dificile în contextul pandemiei COVID-19.

Astfel, pacienții oncologici sunt sfătuiți să se vaccineze, indiferent de tipul de cancer de care suferă, tratamentul pe care îl primesc sau dacă sunt supraviețuitori ai cancerului. În orice caz, medicul oncolog curant și medicul de familie trebuie să ia decizia împreună cu pacientul, iar, dacă decizia finală este împotriva vaccinării, pacienții trebuie să respecte în continuare regulile de prevenție obligatorii.

Cu ocazia acestei campanii, care va dura până pe 31 mai 2021, Direcția de Sănătate Publică derulează acțiuni de promovare în județul Teleorman atât prin postarea pe pagina web a instituției și pe rețelele de socializare a materialelor de informare, multiplicarea și diseminarea pliantelor și a posterelor aferente campaniei, distribuirea prin rețelele de asistență medicală comunitară, cât și asistența medicală școlară și de medicină de familie a mesajelor principale ale campaniei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.