Social

De luni, elevii se întorc la şcoală

Luni se reiau cursurile în învăţământul preuniversitar după vacanţa de iarnă. În Teleorman sunt aşteptaţi la cursuri în total 49.407 preşcolari şi elevi. Astfel, în grădiniţe sunt înscrişi 8781 de copii, în ciclul primar în total sunt 13.917 de elevi dintre care 1947 sunt înscrişi în clasa pregătitoare şi 2878 în clasa I. În clasele V-VIII învăţă 13.437 elevi, iar la liceu 13.095 de tineri. Acestora se mai adaugă şi cei 177 de elevi înscrişi în învăţământul profesional.

Odată cu reluarea cursurilor începe cel de-al doilea semestru al acestui an şcolar care, pentru majoritatea elevilor se va încheia pe 21 iunie, excepţie facând doar elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu, care vor încheia cursurile mai devreme în vederea pregătirii pentru examenele naţionale, Evaluarea la clasa a VIII-a şi Bacalaureat la finalul cursurilor liceale. Pentru aceştia următoarea perioadă va fi dificilă ei trebuind să susţină şi simulări ale examenelor respective conform programării ISJ în perioada februarie-aprilie 2013. Astfel, în prima sesiune elevii din clasele terminale de liceu vor susţine simulare la limba şi literatura română pe 22 februarie 2013 şi la matematică/istorie pe 28 februarie 2013, iar în cea de-a doua sesiune proba la limba şi literatura română a fost programată pentru 17 aprilie, urmând ca proba la matematică/istorie să aibă loc pe 19 aprilie iar cea la o disciplină la alegere din specializarea absolvită să aibă loc pe 17 mai.

Elevii din clasele a VIII-a vor susţine simulare a Evaluării Naţionale la limba şi literatura română şi matematică tot în două etape. Prima etapă se va desfăşura pe 13 februarie la limba şi literatura română şi pe 15 februarie la matematică, iar cea de-a doua pe 24 aprilie la limba şi literatura română respectiv 25 aprilie la matematică.

În cel de-al doilea semestru preşcolarii şi elevii din învăţământul preuniversitar se vor bucura de o singură vacanţă, cea de primăvară care nu va avea decât o săptămână şi pentru prima dată nu va fi în preajma sărbătorilor Pascale. Vacanţa de primăvară se va desfăşura în întervalul 5-14 aprilie, în timp ce Paştele anul acesta va fi sărbătorit pe 5 mai, când elevii se vor bucura de un week end prelugit, ei urmând să fie liberi a doua zi de Paşte respectiv luni 5 mai, după care se întorc la şcoală.

Perioada 2 – 7 aprilie 2013 este dedicată activităţilor educative extracurriculare şi extrascolare, în cadrul programului numit “Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, un altfel de “Şcoala Altfel”, program implementat anul trecut, perioadă în care nu se vor organiza cursuri conform orarului obişnuit, însă prezenţa la şcoală va fi obligatorie.

Tezele din semestrul al doilea este recomandat să se susţină până în data de 25 mai 2013.

Potrivit ordinului privind structura anului şcolar în vigoare la această dată, vacanţa de vară se va încheia pe 15 septembrie, urmând ca anul şcolar 2013-2014 să înceapă pe 16 septembrie, însă nu este exclus ca până atunci să intervină modificări. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.