Economie

De luni, 6 iulie, procedura de achiziții pentru beneficiarii PNDR 2014- 2020 se face doar on-line

Solicitanții de fonduri europene care vor depune cereri de finanţare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2020 vor fi obligaţi să utilizeze, cu începere din 6 iulie, modulul de achiziții on-line al Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). Astfel, solicitanţii, înaintea semnării contractului de finanțare cu AFIR, vor derula on-line procedura de achiziții aplicabilă serviciilor eligibile (servicii de consultanță și servicii pentru întocmirea studiilor de fezabilitate, cu o valoare mai mare de 15.000 de euro), în conformitate cu prevederile procedurii de achiziții pentru beneficiarii privați ai PNDR publicată pe pagina de internet a AFIR. Până pe 6 iulie, solicitanţii de fonduri nerambursabile vor derula achiziţiile private conform prevederilor procedurale anterioare: publicarea în ziar a unei invitații de participare și primirea de către solicitant a minim trei oferte conforme din punct de vedere tehnic și financiar.

Procedura on-line se aplică pentru toate achiziţiile derulate în PNDR 2020 și este valabilă pentru adjudecarea contractelor de achiziții de servicii, bunuri (cu sau fără montaj) și de execuție de lucrări. În vederea derulării on-line a procedurilor de achiziții, beneficiarii privați, ofertanţii şi, după 6 iulie, solicitanţii au obligația autentificării pe pagina oficială de internet a AFIR (www.afir.info), în partea superioară a paginii, destinată depunerii online.

În conformitate cu prevederile Manualului de procedură, contractele mai mari de 15.000 euro fără TVA trebuie adjudecate prin procedura de selecție de oferte cu condiția publicării pe site-ul www.afir.info a unei invitații de participare, a dosarului cererii de oferte și a primirii on-line de către beneficiarul privat a minim două oferte conforme din punct de vedere tehnic şi financiar al ofertanţilor.

Este interzisă divizarea achizițiilor de acelaşi tip, respectiv servicii, bunuri sau lucrări a căror valoare depășește 15.000 de euro fără TVA, în contracte mai mici cu scopul evitării procedurii de selecție de oferte.

Avizarea întregii proceduri se face astfel: la nivelul Oficiului Județean Teleorman al AFIR se verifică on-line dosarele de achiziții pentru proiectele cu achiziții simple ale beneficiarilor privați, la nivelul Centrului Regional al AFIR se verifică on-line dosarele de achiziții pentru proiectele cu achiziții complexe ale beneficiarilor privați, iar la nivelul AFIR se verifică dosarele de achiziții pentru proiectele beneficiarilor privați cuprinse în eșantionul de verificare pe teren. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.