Social

De luna aceasta, creşte semnificativ cuantumul prestaţiilor sociale – Alocaţia pentru copiii din centrele de plasament: de la 97 lei, la 600 lei

salariuCopiii aflaţi în grija statului, dar şi cei care provin din familii cu venituri reduse, vor primi chiar din această lună alocaţii de plasament şi alocaţii pentru susţinerea familiei mărite, asta pentru că, din luna noiembrie 2014, alocaţiile de plasament şi alocaţiile pentru susţinerea familiei ajung la beneficiari majorate, potrivit unui act normativ, aprobat recent de Executiv prin ordonanţă de urgenţă. Astfel, începând cu această lună, cuantumul prestaţiilor sociale acordate în judeţul Teleorman va creşte semnificativ.

Cea mai mare creştere a fost hotărâtă de guvernanţi pentru copiii aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului. Alocaţia de plasament creşte spectaculos, de la 97 de lei, la 600 de lei, pentru fiecare minor aflat în plasament la o familie, persoană, asistent maternal, într-un serviciu rezidenţial al unui organism privat acreditat sau pentru care s-a instituit tutela în condiţiile legii. Prin această măsură, susţin promotorii legii, s-au adus la acelaşi nivel drepturile băneşti ale copiilor instituţionalizaţi, în sensul că, pentru copiii aflaţi în plasament suma alocată era de 97 de lei, iar pentru copiii aflaţi în grija asistenţilor maternali suma era de aproximativ 500 de lei. Tot în noiembrie cresc şi alocaţiile pentru elevii care provin din familii defavorizate. Astfel, fiecare elev de vârstă şcolară, care provine din familii cu venituri reduse, beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei, o formă de sprijin din partea statului, la care, din noiembrie 2014, s-au adăugat 42 de lei pe lună pentru fiecare copil în parte. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.