Eveniment

De la o afumătoare improvizată, era să îi ia foc casa de locuit

În data de 15.01.2015, la ora 17.06, pe numărul unic de urgență 112, o persoană a solicitat intervenția pompierilor militari roșioreni pentru stingerea unui incendiu izbucnit în gospodăria lui Nicolae C., din municipiul Roșiorii de Vede.

Pentru localizarea și lichidarea incendiului, la fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari, cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, deoarece apelantul precizase faptul că la acest eveniment exista posibilitatea găsirii unei persoane rănite.

Militarii au constatat că incendiul se manifesta la o magazie aflată în apropierea locuinței, la acoperișul acesteia, realizat din astereală din lemn învelită cu plăci de azbociment, pe o suprafață de cca. 16 mp și parțial, la acoperișul bucătăriei, pe o suprafață de aproximativ 6 mp, existând posibilitatea propagării la restul casei de locuit. La locul evenimentului nu s-au găsit persoane rănite care să necesite acordarea primului ajutor și transportarea la spital din partea paramedicilor roșioreni.

Incendiul a fost stins în aproximativ 40 de minute, fără ca flăcările să cuprindă și alte bunuri materiale din apropiere, valoarea pagubelor fiind apreciată la suma de 2000 de lei. Valoarea bunurilor salvate de pompieri se ridică la peste 150000 de lei, reprezentând casa de locuit și anexele gospodărești, amplasate în apropierea incendiului.

În urma cercetărilor efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs din vina proprietarului care, pe lângă faptul că a improvizat o afumătoare în incinta magaziei, a lăsat și focul nesupravegheat, acesta aprinzând materialele combustibile din apropiere. La această intervenție nu s-au înregistrat victime.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.