Eveniment

De la Ideo Ideis, pe covorul roşu la Berlinala 2017 – Alexăndreanul Mircea Postelnicu, protagonist în filmul “Ana, mon amour”

Monica DUMITRESCU

Cinematografia românească a înregistrat un nou succes la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Filmul ‘“Ana, mon amour” în regia lui Călin Peter Netzer a câştigat Ursul de Argint, pentru cea mai bună contribuţie artistică. Premiul a fost acordat Danei Bunescu pentru montajul acestui film, o poveste de dragoste atipică în care sunt surprinse cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Protagoniştii acestui film sunt actorii Diana Cavallioti şi Mircea Postelnicu, originar din Alexandria.

Mircea Postelnicu s-a născut la 27 mai 1987 şi a urmat cursurile Şcolii Gimnaziale “Ştefan cel Mare” şi ale Colegiului Naţional “Al. D. Ghica” din municipiul Alexandria. Primul contact cu teatru l-a avut încă de pe băncile liceului, făcând parte din echipa de tineri organizatori ai Festivalului de Teatru Tânăr Ideo Ideis. A urmat cursurile de actorie la UNATC “I. L. Caragiale” din Bucureşti, în prezent fiind actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ unde joacă în spectacolele “Revanşa”, “Aproape”, “Cum vă place” şi “Un stejar”. Rolul principal masculin din filmul “Ana, mon amour” este primul său rol într-un lung metraj.

Filmul lui Călin Peter Netzer a avut premiera vineri, 17 februarie 2017, la Berlin, şi va rula în cinematografele româneşti din 3 martie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.