Social

De la 1 octombrie, noi condiții de intrare în Regatul Unit / Românii nerezidenți au nevoie de un pașaport valabil pe toată durata șederii

Ministerul Muncii și Protecției Sociale aduce la cunoștința publicului că, începând cu data de 1 octombrie 2021, cetățenii români care NU dețin statutul de rezident (settled sau presettled status) în Regatul Unit nu vor mai putea folosi Cartea de Identitate ca document de călătorie în acest stat, având nevoie de un pașaport valabil pe întreaga durată a șederii.

Condițiile de călătorie în străinătare în context Covid-19 se pot modifica, de aceea autoritățile recomandă cetățenilor să urmărească permanent informațiile actualizate cu privire la condițiile de intrare în statul de destinație, publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe: http://www.mae.ro/travel-conditions.

De asemenea, să consulte informațiile publicate în cadrul campaniei de prevenire derulate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale pentru cetățenii români care aleg să desfășoare activități cu caracter sezonier în străinătate «Ești lucrător sezonier în străinătate? Informează-te, lucrează legal și cunoaște-ți drepturile pentru a fi protejat!».

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.