Economie

De la 1 decembrie, se va plăti şi diferenţa SAPS de încă 90 de euro pe hectar

fermieriMinistrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a anunţat că plata pe suprafaţă acordată din fonduri europene şi de la bugetul naţional, respectiv încă 90 de euro pe hectar, va fi livrată fermierilor începând cu data de 1 decembrie 2014.

Potrivit şefului MADR, avansul de 65 de euro se află deja în contul fermierilor, excepţie făcând cei care se afla încă în litigii sau verificări.

Ministrul a ţinut să precizeze că mai sunt în jur de 8.700 de fermieri, dintre cei 1,019 milioane înscrişi la APIA, care nu au primit acele plăţi suplimentare şi care, de regulă, se plătesc în primele luni ale anului următor.

De asemenea, Constantin a adăugat că s-a demarat şi plata avansurilor pentru măsuri de agromediu din PNDR, Axa II, în jur de 250 de milioane de euro, iar până la finele lunii noiembrie se vor plăti în totalitate.

Cuantumul pentru plata SAPS – Campania 2014 este de 156,89 euro/ha potrivit Hotărârii de Guvern nr. 863/2014, privind stabilirea pentru anul 2014 a cuantumului plăţilor directe unice pe suprafaţă, plăţilor separate pentru zahăr şi plăţilor specifice pentru orez, care se acordă în agricultură în sectorul vegetal, la care se va aplica un coeficient de reducere liniară care va asigura încadrarea în plafonul alocat de Comisia Europeană. (C.P.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.