Eveniment

“De Dragobete, din dragoste, cu dragoste!”, la Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman

Vineri, 24 februarie 2023, începând cu ora 12.30, Biblioteca Județeană “Marin Preda” Teleorman, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Teleorman, organizează o serie de activități dedicate sărbătorii de Dragobete.

Dragobetele, sărbătorit la data de 24 februarie, face parte din tradiţia magică a poporului român. Considerat ca fiind patronul dragostei, al bunei dispoziții, deschizător al primăverii și fiu al Babei Dochia, Dragobetele este întâmpinat cu flori și bucurie. Tradiția spune că fetele și femeile care nu au fost sărutate în această zi vor rămâne singure tot anul. De aceea, menirea Dragobetelui este de a  găsi și săruta  toate fetele.

Expoziția de carte organizată de bibliotecă, sub genericul “Dragobetele în tradiții”, propune cititorilor informații suplimentare despre această frumoasă sărbătoare a dragostei. Bibliotecarii au pregătit și o expoziție intitulată “Dragostea în literatură”, care prezintă titluri semnate de scriitori precum: Marin Preda, Mihail Drumeș, Mircea Eliade, Garabet Ibrăileanu, Gib  Mihăescu, George Călinescu.

Elevi de la Liceul Teoretic “Constantin Noica” Alexandria, împreună cu doamnele profesoare Mădălina Teodorescu, Delia Ionescu, Iuliana Dragomir, Simona Dragomir, Daniela Mușat, Mărioara Zăbavă și Mihaela Loghin vor sărbători Dragobetele la bibliotecă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.