Eveniment

“De Drăgaică, Teleormanul poartă ie” – concurs organizat de Instituţia Prefectului

concursMonica DUMITRESCU

Pentru al doilea an consecutiv, de Sânziene, Instituţia Prefectului Teleorman sărbătoreşte Ziua Universală a Iei. Cu acest prilej, va fi organizat un concurs care are în centru promovarea iei româneşti, simbol al identităţii naţionale.

În acest sens, prefectul Daniela Carmen Dan a lansat o invitaţie pe Facebook: “Până pe 24 iunie, vă invit să preţuim valori ce ne caracterizează. Ia noastră românească este vedetă în următoarea perioadă, până la Drăgaică, cunoscutul ritual de origine agrară. După ce anul trecut am sărbătorit împreună ziua iei, anul acesta vă invit să îmbinăm tradiţia cu frumosul, modernul şi identitatea, într-un eveniment cu tema: «De Drăgaică, Teleormanul poartă ie!».

Aşadar, din acest moment şi până pe 24 iunie, vă invit să împărtăşim împreună şi să împletim ideea serbării ce marchează mijlocul verii agrare şi pe cea care ne defineşte prin piesa principală a costumului popular românesc, IA.

Nu uitaţi că ia trebuie să rămână vedeta invitaţiei pe care o lansez, dar aceasta trebuie să fie pusă în valoare şi de potenţialul agrar al judeţului din care provenim. Cine doreşte să “intre” în această horă de Sânziene trebuie să posteze pe pagina de facebook a evenimentului (https://www.facebook.com/events/279187569100428) fotografii care se încadrează în tema propusă şi să fie din judeţul Teleorman.

Concursul nu are limită de vârstă, iar cel care va pune cel mai bine în valoare ia, dar şi Drăgaica, va primi un dar special din partea unui om special: doamna Floarea Calotă, cea care va avea, de altfel, şi cea mai dificilă misiune, aceea ce a juriza. Pozele se pot posta în perioada 16-22 iunie, iar câştigătorul este desemnat pe 23 iunie. Acesta va intra în posesia premiului de Drăgaică pe 24 iunie, în cadrul unui eveniment pe care îl vom organiza în foaierul Instituţiei Prefectului pentru toţi iubitorii tradiţiei româneşti”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.