Politic

De ce defilează PSD cu Paul Stancu pe lista pentru parlamentare sau Cum își răsplătesc primarii „sponsorul”

Social-democrații din județ vin, la alegerile parlamentare din decembrie, cu nume noi pe listele de candidaturi. Dispar oameni vechi, ca Viorica Dăncilă sau Valentin Boboc, alții trec pe locuri neeligibile, ca Violeta Răduț sau Carmen Dan, în timp ce fac saltul pe primele locuri oameni la care nimeni nu s-a așteptat, cum ar fi Florin Piper Savu, sau oameni pe care teleormăneanul de rând îi leagă mai degrabă de afaceri în construcții decât de PSD, cum ar fi Paul Stancu.

De la cel din urmă, prea puțin vizibil în spațiul public, am încercat să aflăm ce îl recomandă pentru un loc eligibil pentru Camera Deputaților. Răspunsul? Susținerea primarilor, pe care îi cunoaște de ani de zile, dar și vechimea în partid, pe care „l-a ajutat așa cum a putut”.

„Nu sunt apărut de ieri, de azi, sunt în partid din 1996, cunosc toate localitățile, cunosc toți primarii, știu cu ce probleme se confruntă. Primarii au fost cei care s-au gândit că ar fi bine să merg în Parlament, m-au susținut, m-au votat, nu m-am dus eu că vreau un loc în Parlament. (…) Am mai avut tentative să merg în Parlament, dar de fiecare dată am ales să rămân în județ și să ajut așa cum pot aici. În 2000 aș fi putut, sigur, să ajung în Parlament, dar am renunțat la idee, în 2012 m-a întrebat domnul Dragnea dacă vreau să merg în Parlament și am zis că nu vreau, că rămân în județ. Deci, nu am apărut peste noapte acum, eu sunt om vechi în partid, cunosc foarte bine problemele primarilor, ale județului și cred că pot să ajut și din Parlament. Dacă voi ajunge acolo, pentru că pandemia asta de COVID poate să ducă la o prezență foarte scăzută la vot, iar poziția mea pe listă să nu fie tocmai eligibilă”, spune Paul Stancu, candidatul de pe a doua poziție a listei pentru Camera Deputaților. Care recunoaște, însă, că are susținerea primarilor, care, dacă se mobilizează la alegeri, îl pot trimite fără probleme în Legislativ.

Și, dacă de la candidat am aflat ce crede că-l recomandă pentru un mandat de parlamentar de Teleorman, de la unii colegi de partid ai acestuia am aflat mai degrabă ce nu-l recomandă. Și nu sunt puține…

Astfel, susțin unii dintre cei care au participat la ședința CEx PSD de la Zimnicea, în care s-au validat listele, Paul Stancu a avut un discurs cel puțin jenant, în care i-a tremurat vocea, ca preșcolarilor la serbarea de final de an. Dacă se va aplica și în discursurile din Parlament, e clar că județul Teleorman va rămâne în topul celor cu aleși „emoționați” și scumpi la vorbă.

Aceiași colegi ai candidatului mai spun și că, de-a lungul timpului, Paul Stancu a derulat afaceri de peste o mie de miliarde de lei vechi, majoritatea cu primăriile din județ. „Lucrări de calitate, cărora nu are nimeni ce să le reproșeze”, spune Paul Stancu, care se laudă că a construit „toate sediile de bănci din Alexandria”, blocuri ANL, spitale și alte sedii de instituții publice.

Tot de la unii colegi de partid ai omului de afaceri Paul Stancu am aflat și ce îl recomandă, de fapt, pentru o poziție eligibilă pe lista pentru Camera Deputaților: faptul că ar fi cotizat, din greu, de-a lungul timpului la primarii partidului. Primari care, acum, s-au simțit datori să-l răsplătească într-un fel, așa că s-au gândit să-l trimită în Parlament.

One Comment

  1. Buen viaje!!!!

    Hai, că sunteți haioși, dragi perdedores!
    Preferați să vă faceți de râs, “decât” ( citez din dna Carmen Dan) să recunoașteți că nu vă mai țin curelele, să puneți pumnul in gura, deși, mama-mama ce v-ar plăcea.
    În rest, vom dospi, somnolenţi, în dulcele borş autohton, cu mici accese de enervare tandră…
    Hasta la vista, duoamnelor!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.