Sport

De ce a ajuns pe ultimul loc FCM Alexandria? – Criză pe banca tehnică + jucători blocaţi = lipsă rezultate!

Ce se mai poate spune despre situaţia în care se află FCM Alexandria, după 9 etape jucate în acest sezon al Ligii a III-a? Este pe ultimul loc al seriei a 3-a, cu 5 puncte în 8 jocuri disputate, are doar 5 goluri marcate (unul singur pe teren propriu), iar echipa se zbate pentru a ieşi din impasul în care pare să fi intrat de şase etape. Problema principală, la acest moment, este legată de rezultatele alexăndrenilor, de faptul că în şase jocuri abia s-a adunat un punct, în condiţiile în care la începutul sezonului se spera într-o clasare pe locurile 1-6. Blocajul în care se află jucătorii de la FCM Alexandria este foarte greu de explicat, dar şi imposibil de prevăzut, mai ales că startul de campionat fusese perfect: victorie categorică la Clinceni, urmată de o remiză pe teren propriu, cu Vişina Nouă. Antrenorul de atunci, Alexandru Gheorghe spunea sus şi tare că “avem un lot bun, care ne permite să sperăm că vom fi în primele locuri!”, iar conducerea clubului îşi făcea deja griji că “să câştigăm noi toate jocurile şi apoi vom vedea cum va fi cu promovarea!”

Acele declaraţii (putem spune din alte vremuri) sunt demult uitate, problemele s-au adunat una câte una, echipa a intrat într-o criză de idei de la banca tehnică, jucătorii au greşit şi ei foarte mult, iar “colac peste pupăză”, arbitrajele au fost şi ele destul de supărătoare pentru FCM. S-a încercat, în multe rânduri, să se ia apărarea jucătorilor, care fie au prins o zi mai slabă, fie au fost dezavantajaţi de arbitraj, iar erorile făcute în teren nu au fost tratate cu maximă seriozitate de cei care trebuiau să urmărească evoluţia jucătorilor. Aşa s-a ajuns, inevitabil, la despărţirea prematură de antrenorul Alexandru Gheorghe, care şi-a demonstrat şi limitele, şi lipsa de preocupare faţă de echipă. De atunci (după etapa a 6-a), echipa a fost preluată de Marian Botea, fostul secund, care se ocupă de pregătire împreună cu Dan Voicilă, cel mai experimentat şi, totodată, cel mai vârstnic jucător din lot. Continuarea a fost aproape aceeaşi: două înfrângeri şi o remiză, iar jucătorii au confirmat că, într-adevăr, există un blocaj psihic la echipă!

 

Este nevoie de antrenor – mână forte la FCM!

O problemă la acest moment pentru FCM Alexandria o reprezintă lipsa unui antrenor care să aducă disciplina la echipă, atât în vestiar, cât şi tactic, în teren. Chiar dacă Marian Botea a fost considerat o soluţie, pentru redresarea situaţiei este nevoie de un şoc în vestiar, dar un antrenor care să poată strânge rândurile şi să repună jucătorii pe picioare. Dacă, până acum o lună se vorbea că există un lot echilibrat (între timp, au mai plecat din jucători, fără să înţelegem prea bine cum de au venit, au stat câteva meciuri, sau nici n-au jucat, dar au plecat), în acest moment trebuie acceptaţi sportivii existenţi, dar şi cu aceştia se poate face treabă. Important este ca cel care le cere jucătorilor un lucru, să ştie exact ce să le spună, iar jucătorii să îl accepte ca pe antrenorul lor, nu doar de ochii lumii, apoi să se întoarcă cu spatele! Plus că, mai este o problemă, care s-a văzut în acest sezon la FCM: nu mai trebuie făcute compromisuri în privinţa unor dintre jucători, indiferent de nume, nu trebuie făcut loc unuia sau altuia, doar ca să joace! Iar cei doi antrenori pe care i-a avut FCM Alexandria până la acest moment, ştiu bine care sunt aceia.

 

De ce nu mai vine galeria? Pentru că nu sunt rezultate

Se ştie că la jocul FCM Alexandria – Baloteşti Galeria «Glas» n-a mai fost prezentă la joc, să încurajeze echipa gazdă. Aceştia anunţaseră, cu puţin timp înaintea jocului, că nu vor merge în tribună, pentru a încuraja echipa, din cauza rezultatelor dezastruoase. Absenţa acestora s-a resimţit, iar oamenii, care deja păreau să se obişnuiască cu galeria, au comentat lipsa lor din tribună. Este însă păcat că, din cauza rezultatelor şi a jocului echipei, susţinătorii renunţă să mai vină la teren, iar acest lucru arată încotro se duce fotbalul alexăndrean.

Bogdan Pană

One Comment

  1. Glass Group !

    Domnul reporter a fost un protest al galeriei . Umilinte cu Afumati si Cernica echipe de judet…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.