Eveniment

De astăzi, Spitalul Caritas poate prelua pacienți infectați cu noul coronavirus

Începând de astăzi, Spitalul Municipal Caritas din Roșiorii de Vede este pregătit să primească pacienți infectați cu noul coronavirus, potrivit managerului unității medicale, Lucian Alexe.

„Începând de astăzi, suntem pregătiți să primim pacienți cu COVID-19, dar și persoane suspecte de infecție cu coronavirus. Pot să spun că avem ce ne trebuie, lucrurile s-au îndreptat, am primit echipamentele necesare, o să asigurăm și personalul medical necesar pentru a face față la tot ce înseamnă spital suport COVID pozitiv”, a spus Lucian Alexe.

Totodată, la unitatea medicală a ajuns, astăzi, o nouă tranșă de echipamente de protecție și dezinfectanți. Astfel, potrivit managerului Lucian Alexe, Unifarm a livrat 30.000 de măști de protecție cu trei pliuri, 5.000 de măști cu protecție FFP2, 15.000 de combinezoane, 20.000 de botoși de protecție, 10.000 de bonete, precum și cantități însemnate de biocid și alcool sanitar.

De asemenea, prin Tecsa Business, societate de dulciuri din Roșiorii de Vede, care a mai făcut donații de circa 40.000 de lei către unitatea medicală, au fost livrate , tot astăzi, către Spitalul Caritas echipamente de protecție (5.000 de măști cu trei pliuri) și dezinfectanți de aproape 15.000 de lei.

Spitalul Caritas a fost desemnat, oficial, spital suport COVID pozitiv la începutul lunii aprilie, când a fost aprobat ordinul de ministru al Sănătății privind Planul de măsuri pentru pregătirea spitalelor  în contextul epidemiei Coronavirus COVID-19, precum și Lista spitalelor de suport pentru pacienții testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Pentru județul Teleorman, spital suport COVID pozitiv a fost desemnat Spitalul Municipal Caritas din Roșiorii de Vede, în timp ce gravidele confirmate cu infecții SARS-CoV-2 vor merge pe Secția Maternitate a aceluiași spital. Pe de altă parte, persoanele care necesită dializă și sunt infectate cu noul coronavirus vor merge cele două puncte de lucru din Alexandria și Turnu Măgurele ale Centrului Nefrolmed (în tură suplimentară/distinctă, astfel încât să nu existe contact cu pacienții neinfectați), în timp ce dializații critici vor merge la Spitalul Județean de Urgență, pentru stabilizare, caz în care la unitatea spitaliceacă vor fi luate toate măsuri astfel încât să nu existe pericol de infecție pentru ceilalți pacienți (vor fi izolați, duși pe trasee separate, efectuată decontaminarea).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.