Social

De 1 Iunie, copiii cu vârsta peste 14 ani se pot prezenta singuri pentru a depune cererea de eliberare a pașaportului, fără programare prealabilă

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copilului, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Teleorman, va prelua cereri de eliberare a pașapoartelor pentru minori, în cadrul evenimentului PAȘAPORT PENTRU VACANȚĂ, transmite Instituția Prefectului Județului Teleorman.
Astfel, conform sursei citate, copiii se pot prezenta singuri (în cazul minorilor cu vârsta peste 14 ani, cu declarație din partea părinților autentificată în țară de notarul public, iar în străinătate la misiunile diplomatice sau oficiile consulare) sau însoțiți de părinți (în cazul minorilor cu vârstă mai mică de 14 ani, conform prevederilor legale), pentru a depune cererea de eliberare a pașaportului, fără a fi nevoie de programare prealabilă, în baza bonului de ordine de la ghișeu.
Programul de lucru cu publicul al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte Teleorman, în data de 1 iunie 2022, se va desfășura in intervalul orar 08.30 – 14.30.
“Reamintim persoanelor care vor solicita depunerea cererii de eliberare a pașapoartelor pentru minori să consulte și pagina de internet www.pasapoarte.mai.gov.ro, pentru a se asigura că au asupra lor toate documentele necesare, inclusiv chitanța de plată a contravalorii pașaportului.
Pașaportul se eliberează în termen de 5 zile lucrătoare”, se mai arată în comunicatul remis de Instituția Prefectului Teleorman.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.