Social

Dascălii teleormăneni înscrişi la concursul de metodişti susţin interviul

După ce zilele trecute comisia pentru organizarea şi desfăşurarea selecţiei cadrelor didactice în vederea ocupării funcţiei de metodişti în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman a evaluat CV-urile candidaţilor, joi, 27 septembrie, şi vineri, 28 septembrie, candidaţii sunt invitaţi la interviu, care va avea loc la Casa Corpului Didactic din municipiul Alexandria.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Teleorman, vor fi selectaţi 265 de dascăli pentru funcţia de medodist. La selecţia pentru ocuparea funcţiei de metodist pe discipline de învăţământ poate candida personalul didactic care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii: pentru funcţia de educatori în învăţământul preşcolar şi pentru funcţia de învăţător/institutor – absolvirea cu examen de diplomă ai liceului pedagogic, a colegiului universitar pedagogic sau a unei şcoli echivalente urmată de absolvirea unei instituţii de învăţământ superior de lungă sau de scurtă durată, urmată de un curs în domeniul psihopedagogic şi metodic specific; pentru funcţia de profesor în învăţământul gimnazial sau liceal – absolvirea cu examen de licenţă a unei instituţii de învăţământ superior de lungă durată sau echivalenta acesteia, în profilul postului-studii aprofundate, studii academice postuniversitare, studii postuniversitare de specialitate în profilului postului. Candidaţii trebuie să fie titulari în învăţământul preuniversitar, să aibă gradul didactic I sau II şi o vechime la catedră în specialitate de cel puţin 7 ani. Pentru specializarea activităţi educative nonformale va fi luată în considerare şi specificată în adeverinţă perioada corespunzătoare activităţii ca diriginte şi consilier educativ.

De asemenea, candidaţii trebuie să fi obţinut calificativul “foarte bine” în ultimii patru ani şi să nu fi fost sancţionaţi disciplinar în anul şcolar curent. Candidaţii trebuie să prezinte şi o recomandare din partea consiliului de administraţie al şcolii unde îşi desfăşoară activitatea, dar şi avizul consiliului profesoral.

Corpul de profesori metodişti constituit în urma concursului va fi abilitat să efectueze inspecţii curente şi speciale ale activităţii cadrelor didactice şi pentru a participa la efectuarea unor inspecţii specifice activităţii de inspecţie şcolară a Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman în unităţile de învăţământ din judeţ pe parcursul anilor şcolari 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 şi 2015-2016. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.