Social

Dascălii teleormăneni, beneficiari ai unui proiect de instruire finanţat din fonduri europene

profesor_catedraProiectul “Cariera de succes în învăţământul preuniversitar prin implementarea de programe de formare inovative!”, proiect cu finanţare din Fondul Social European, aflat în plină desfăşurare, a adus un beneficiu real cadrelor didactice din învăţământul teleormănean, din perspectiva promovării sistemului blended-learning ca o modernă formă de instruire ce îmbină metodele tradiţionale cu cele on-line.

Cursanţii participanţi la acest proiect  au posibilitatea pe de o parte să înveţe în ritm propriu, accesând platforma e-learning, dar şi să dezbată materialele postate de formator (probleme, concepte învăţate), pe de altă parte. Potrivit inspectorului şcolar general, prof. Valeria Gherghe, avantajele acestui sistem nou de învăţare pentru cursanţi sunt multiple: creşterea calităţii învăţării prin  aplicarea cunoştinţelor asimilate în activitatea didactică curentă, dezvoltarea unor abilităţi şi deprinderi prin participarea activă la sesiunile de lucru, încurajarea utilizării noului sistem de învăţare care îmbină studiul în cadrul întâlnirilor “face to face” asistaţi de formator, studiul individual şi studiul on-line.

Accesând platforma de e-learning, cursanţii au posibilitatea parcurgerii  în ritm propriu a cursurilor şi testelor care urmăresc verificarea cunoştinţelor dobândite în urma parcurgerii materialelor de autoinstruire. De asemenea aceştia pot avea  acces rapid  la resursele utilizate în activităţile de formare, pot realiza exerciţii pentru fixarea cunoştinţelor dobândite la cursurile on-line, iar ulterior, pot avea şi discuţii despre cursurile la care au participat.

“Nivelul ridicat de cunoştinţe la care au acces cadrele didactice participante la proiectul Cariera de succes în învăţământul preuniversitar prin implementarea de programe de formare inovative, calitatea materialelor de formare pot reprezenta o motivaţie  reală pentru creşterea calităţii actului educaţional în unităţile de învăţământ din judeţul nostru”, a declarat prof. Valeria Gherghe.

Proiectul este derulat prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Dolj, Casa Corpului Didactic Teleorman, Casa Corpului Didactic Dolj, Asociaţia ROMFRA Alexandria, Softwin SRL Bucureşti.

Pe parcursul a 36 de luni, cadrele didactice din regiunile Sud-Muntenia şi Sud-Vest pot lua parte la activităţile desfăşurate în cadrul proiectului, implementat la nivel multi-regional, atât în mediul urban cât şi mediul rural.

Obiectivul constă în îmbunătăţirea accesului şi a participării cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, la oportunităţi de formare continuă în domenii prioritare de reformă în educaţie (TIC, abilitare curriculară şi psihopedagogică), prin intermediul unui program multiregional de formare continuă inovativ, bazat pe resurse digitale şi prin iniţierea sustenabilă a instrumentelor managementului programelor de formare continuă. (M.D.)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.