Social

Daruri pentru 300 de copii din județele Teleorman și Prahova

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au ajuns sâmbătă, 18 decembrie 2021, în județele Teleorman și Prahova. Această acțiune social-filantropică a adus bucurie pe chipurile a 300 de copii din localitățile Băsești, Ionașcu, Băcălești, Rața din județul Teleorman și Bâra, Cioranii de Sus din județul Prahova. Copiii s-au bucurat de venirea voluntarilor care l-au adus cu ei și pe Moș Crăciun care le-a oferit daruri. Acțiunea s-a desfăşurat în cadrul Campaniei “Implică-te, împreună reușim mai mult!”.

Cu această ocazie, preotul Cristian Sandu, Parohia Băsești, județul Teleorman, a menționat: “Această activitate este legată de sărbătoarea Nașterii Domnului și este în aceeași măsură o bucurie și pentru noi, dar mai ales pentru copiii care astăzi au venit la biserică pentru a primi cadourile oferite de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale a căror vizită ne-a bucurat foarte mult. Este pentru a treia oară când poposesc aici de la începutul pandemiei”.

Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale a declarat: “Continuăm să aducem bucurie în rândul comunităților din mediul rural, continuăm să arătăm că această Catedrală Națională este catedrala tuturor românilor. În această perioadă, am vizitat mai multe localități din mai multe județe ale țării și am bucurat foarte mulți copii, precum și vârstnici. Sunt comunități pe care le-am mai vizitat și în trecut, mai ales în perioada pandemiei atunci când familiile aflate în dificultate din aceste localități aveau mare nevoie de sprijin. Prin astfel de evenimente ca și cel desfășurat astăzi încercăm să le redăm încrederea că lucrurile vor redeveni cum au fost. În toată această perioadă nu s-au mai organizat serbări, nu s-au mai organizat evenimente la care oamenii din comunități se întâlneau. Noi încercăm să readucem toate aceste lucruri la normalitate. Prin intermediul lui Moș Crăciun, ne dorim să readucem bucuria Nașterii Domnului în casele oamenilor. Copii au fost minunați”.

Din luna martie a anului trecut până în prezent, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 361 acțiuni în cadrul campaniei “Implică-te! Împreună reușim mai mult!”.

În prima parte a acestei luni au fost oferite daruri pentru 1240 de copii, din județele: Prahova, Galați, Vaslui,Olt și Teleorman. Acțiunile voluntarilor vor continua și în perioada următoare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.