Sport

Daria Botorogeanu se simte bine și dorește să revină în teren

La finele săptămânii, la sala de sport a Colegiului Național ”Dimitrie Ghica” din Alexandria, a avut loc partida de baschet feminin dintre CSS Alexandria și CSS Sibiu, contând pentru turneul semifinal al Campionatului Național rezervat categoriei junioare sub 16 ani.

Formația noastră s-a impus cu categoricul scor de 80-48, însă acest aspect a contat mai puțin. Evenimentul care pur și simplu i-a îngrozit pe cei prezenți la meci s-a petrecut în minutul 6, atunci când baschetbalista noastră, Daria Botorogeanu, pe o fază defensivă, după un duel fizic cu o adversară de talie superioară, s-a prăbușit pe parchet.

După intervenția medicală asigurată de cadrul de specialitate cu competență, aflat în sală, s-a apelat numărul unic de urgență 112. Daria a fost preluată cu ambulanța și transportată, având zona capului imobilizată, din motive de securitate, la Spitalul Județean din Alexandria. După primele investigații, medicii de la unitatea spitalicească au decis transferul sportivei la Spitalul ”Bagdasar Arseni” din București.  Jocul s-a reluat după o întrerupere de aproximativ 20 de minute, însă toată lumea era cu gândul la sănătatea Dariei Botorogeanu.

Sportivei i s-a făcut tomografie, dar și un set complet de analize, care au infirmat un diagnostic pesimist. La 24 de ore distanță, Daria Botorogeanu a fost externată și are recomandare de repaos timp de două săptămâni. Ea va trebui să revină la un control, după o lună de la acest nedorit incident.

În momentul de față, Daria Botorogeanu se simte bine și dorește să revină în teren, chir dacă indicațiile medicilor sunt altele. Baschetbalistele de la CSS Alexandria vor evolua în etapa a patra a competiției în care sunt angrenate, duminică, 12 februarie, pe terenul celor de la Olimpia CSU Brașov. (Cristi Frisk)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.