Politic

Dănuț Cristescu, vicepreşedinte PSD Teleorman: “Va trebui să facem o deschidere totală către oameni pentru a-i aduce alături de noi la PSD”

Domnule preşedinte, la recenta conferinţă de presă susţinută de dumneavoastră, prima de acest fel, dar sperăm nu şi ultima, în care aţi prezentat un prebilanţ al investiţiilor Consiliului Județean Teleorman în infrastructura rutieră şi de sănătate, la întrebările presei aţi făcut şi câteva comentarii de ordin politic în legătură cu actuala situaţie a PSD în judetul Teleorman. În context, aş vrea să vă întreb dacă se întrevede un program de restructurare a activităţii PSD în actualul context politic, nefavorabil social-democraţilor, şi care ar fi punctele slabe şi cum ar trebui resetate, ca să folosesc un termen la modă în acest moment?

– În actualul context politic, este nevoie de reconstrucție și nu de restructurare, Organizatia PSD Teleorman a câștigat ultimele 4 rânduri de alegeri, alegerile parțiale pentru funcția de primar, alegerile europarlamentare, alegerile prezidențiale turul 1 și 2 din poziția nr.1.

Totuși, în BPJ și CEx președintele PSD Teleorman, Adrian Gâdea, împreună cu colegii primari, preşedinti de organizaţii, va face o analiză pe fiecare organizație în parte, mai cu seamă acolo unde cetățenii nu ne-au acordat suficiență încredere. Sigur că avem și puncte slabe, dar le vom analiza în interiorul Organizației PSD Teleorman. La PSD Teleorman n-aş numi-o resetare, mai degrabă reconstrucție, deschidere totală către oameni pentru a-i aduce alături de noi. PSD trebuie să rămână un partid deschis și apropiat de cetăţeni. Clar este nevoie si de pregătirea unei noi generaţii, şi da, cred că PSD Teleorman poate să facă acest lucru, dar trebuie să înceapă acum, altfel este prea tarziu.

– S-a discutat o oarecare schimbare de paradigmă, în sensul că trebuie păstrat electoratul tradiţional al PSD?

– PSD Teleorman a avut o schimbare de paradigmă, dar niciodată nu am neglijat electoratul tradiţional.

Și totuşi, credeți că este posibilă o reorientare, a electoratului care a votat PNL, USR ş.a.m.d. către PSD?

– Cu privire la USR – PLUS, cetăţenii care au votat acest partid nu l-au votat pentru că a făcut ceva pentru ei, i-au votat ca pe o alternativă şi un vot anti-PSD, dar sigur că se poate acumula voturi și din zona votanţilor USR – PLUS. PNL are un electorat tradiţional, nu foarte mare, dar şi aici s-au regăsit cetăţeni care au votat anti PSD. PNL este un partid care pînă în momentul de faţă nu a făcut nimic pentru cetăţenii din Teleorman, să vedem în perioada următoare ce va face? Au senator şi un deputat care sunt absenţi total, aproape că nu există, sau sunt preocupaţi de cu totul altceva.

Dar vreau să vă mai spun ceva, cetăţenii ştiu să facă diferenţa între bine şi rău, analizează foarte atent şi persoanele care vor candida, în plus un partid organizat trebuie să cunoască în amănunt fiecare alegător, pe care trebuie să-l convingă, odată să vină la vot, dar să şi obţinem votul acestuia. PSD Teleorman face acest lucru și sigur îl va face şi în continuare, mai multe detalii nu pot să vă dau, este apanajul fiecărui partid, modul de organizare, comunicare etc. Eu am spus că totuşi trebuie să facem o analiză profundă cu primari, preşedinţi de organizaţii, consilieri judeţeni, consilieri locali, simpli membri, simpatizanţi, dar trebuie să abordăm şi cetaţenii care nu ne-au votat, să aflăm de ce? Care sunt motivele? Trebuie să luăm în calcul că alegerile locale și parlamentare vor fi extrem de grele și trebuie să fim pregătiţi. De aceea cred că în perioada următoare trebuie să continuăm obiectivele de investiţii pe care le avem în derulare, dar să lucrăm şi la proiecte de viitor, care au ca scop dezvoltarea fiecărei comunităţi locale din judeţul Teleorman.

– Ce ştiţi, se va instala un nou prefect în perioada imediat următoare?

– În primul rând, aş vrea să fac o menţiune cu privire la funcția de vicepreşedinte la Consiliul Judetean, despre care se poate discuta orice, însă, Codul admistrativ are nişte prevederi clare pe care, dacă vom fi în situaţia de a înlocui un vicepreşedinte le vom respecta. În ce priveşte prefectul, din informaţiile mele, înţeleg că ALDE îşi va impune un prefect, ceea ce înseamnă că PNL nu găseşte soluţii. Aşteptăm cu interes să se termine această telenovelă, care în spate are, de fapt, nişte sforari hămesiţi şi ruginiţi ca şi culoarea zahărului din ceai. Și cine vrea să înţeleagă, cred că poate uşor să-şi dea seama ce vreau să spun.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.