Politic

Dănuț Cristescu: „Subiectul privind pensiile speciale a pus în umbră, din păcate, toate beneficiile noului Cod Administrativ”

Judecătorii Curții Constituționale au respins, miercuri, sesizarea Avocatului Poporului cu privire la Codul Administrativ, adoptat prin Ordonanță de Urgență de Guvernul Dăncilă. Legea prevede, printre altele, și acordarea pensiilor speciale pentru aleșii locali, fapt ce a dus la numeroase discuții în spațiul public, în contextul în care, conform Codului Administrativ, vor primi pensii speciale primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de Consilii județene, pensii calculate în baza unui procent din salariu și a numărului de mandate.

Unul dintre oamenii politici din județ care au declarat public, în repetate rânduri, că nu vor să beneficieze de astfel de privilegii a fost președintele Consiliului Județean, Dănuț Cristescu.

Pentru a pune capăt speculațiilor potrivit cărora social-democrații ar fi cei care ar ține cu dinții de acordarea unor astfel de privilegii, Dănuț Cristescu a propus chiar în Conferința Extraordinară a PSD, ce a avut loc luna trecută, să fie adoptată o rezoluție prin care PSD renunță la prevederea ce a iscat atâtea discuții.

“Eu am anunțat la un moment dat că renunț la pensia specială, că sunt președinte de Consiliu și aș beneficia de acest lucru. Hai să facem o treabă, hai să adoptăm o rezoluție, astăzi, că renunțăm toți la pensiile speciale. Am văzut de dimineață și până seara, ne ducem pe această temă, că noi ne dorim pensii speciale. Păi, hai să adoptam o rezoluție că nu vrem pensii speciale. Că aleșii PSD nu vor pensii speciale, să fie clar pentru toată lumea”, a precizat președintele TSD Teleorman, la Conferința Extraordinară a PSD de pe 23 ianuarie.

După decizia CCR de a respinge sesizarea Avocatului Poporului, Dănuț Cristescu aduce în atenție modul în care o prevedere din Codul Administrativ, respectiv acordarea unor privilegii aleșilor locali, „pune în umbră” întregul pachet de legi.

„Nu vreau pensie specială! Subiectul sensibil privind „pensiile speciale” a produs atâtea critici și atâta emoție în rândul cetățenilor, care văd în acest act normativ numai promovarea unor privilegii pentru aleșii locali, încât a pus în umbră, din păcate, toate beneficiile noului Cod Administrativ”, a explicat Dănuț Cristescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.