Politic

Dănuț Cristescu, senator PSD: “Putem spune cu mândrie că produsele tradiționale specifice Teleormanului sunt pregătite să cucerească orice piață din țară și din Europa”

Direcția pentru Agricultură Județeană Teleorman a marcat, la Alexandria și comuna Peretu, Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești, sărbătorită pe 10 octombrie, sub sloganul “Produs românesc – Bun pentru tine, bine pentru fiecare!”.

Teleormănenii s-au putut aproviziona cu legume şi fructe de sezon, miere, brânzeturi, preparate tradiţionale din carne de oaie, prăjituri de casă, suc de mere, pâine tradiţională, produse prezentate cumpărătorilor într-un cadru festiv, direct de către producători.

În zilele de 8 și 9 octombrie, evenimentul s-a desfăşurat în Piaţa Centrală a localităţii Alexandria, iar duminică, 9 octombrie, în centrul comunei Peretu. Luni, 10 octombrie, Ziua Naţională a Produselor Agroalimentare Româneşti a fost dedicată elevilor Liceului Tehnologic “Nicolae Bălcescu” din Alexandria, având în vedere profilul acestuia.

La acțiunea din comuna Peretu a participat și senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, care a declarat cu această ocazie: “Am participat astăzi (n.r. – duminică), în comuna Peretu, la sărbătorirea Zilei Naționale a Produselor Agroalimentare Românești, printr-o expoziție cu o diversitate de produse ale producătorilor autohtoni.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Peretu (primar – Soreață Mihai), Ministerul Agriculturii prin Direcția Agricolă Teleorman și GAL Câmpia Burnazului (manager – Gabriel Dumitrescu).

Fructe și legume de sezon, lactate, brânzeturi, miere, sucuri naturale, flori, toate aceste produse fiind oferite într-o gamă variată.

Putem spune cu mândrie că produsele tradiționale românești specifice Teleormanului, dar și altele produse în fabricile, atelierele și fermele din județ sunt pregătite să cucerească orice piață din țară și din Europa”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.