Politic

Dănuț Cristescu, senator PSD: “Plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale este SINGURA soluție care poate bloca scumpirile”

Comisiile de specialitate din Senatul României au început dezbaterile privind propunerea legislativă inițiată de Partidul Social Democrat pentru plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale. Inițiativa vizează atât consumatorii casnici, cât și întreprinderile mici și mijlocii, a căror activitate este îngreunată de majorările de prețuri la energie gaze și combustibil. Principala prevedere a proiectului de lege stipulează plafonarea prețurilor la energie electrică și gaze naturale pentru la nivelul mediu al perioadei martie-septembrie 2021, pentru șase luni, în cazul consumatorilor casnici.

Despre acest demers legislativ, senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, spune că este singura soluție de susținere a populației și a economiei și adresează un îndemn către toți românii să se alăture campaniei de strângere de semnături în vederea accelerării procesului legislativ.

“Au început dezbaterile în comisii pentru plafonarea la energie electrică și gaze!

PSD insistă că plafonarea este SINGURA soluție care poate bloca scumpirile și-i obligă pe producătorii de energie să participe la efortul de susținere a populației și economiei. Orice altă variantă permite creșterea în continuare a prețurilor și implicit a profiturilor furnizorilor de electricitate și gaz. Este profund anormal și nociv ca populația și firmele să fie sufocate de scumpiri galopante, ca o inflație tot mai mare să macine puterea de cumpărare, doar în beneficiul unor profituri peste măsură ale firmelor din energie.

Proiectul PSD a fost dezbătut în Comisia Economică a Senatului, Buget Finanțe, Energie și este așteptat punctul de vedere al Consiliului Concurenței și al ministerului Energiei.

Luni se va da votul, atât în Comisii, cât și în plenul Senatului. Apoi, tot în regim de urgență va fi dezbaterea și votul decisiv din Camera Deputaților.

– Facturile la energie electrică se vor REDUCE cu până la 43%;

– Facturile la gaz se vor reduce cu 23%;

– Consumatorii vor primi și o COMPENSAŢIE pentru majorările de preț operate deja de furnizori;

Este INTERZISĂ orice scumpire a prețurilor energiei și gazelor, în următoarele 6 luni.

Avem nevoie de cât mai multe semnături pentru a-i convinge şi pe parlamentarii din celelalte partide să voteze proiectul de lege!

EU am semnat, semnează şi TU! https://www.psd.ro/plafonare-preturi-energie/.”, spune senatorul Cristescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.