Politic

Dănuț Cristescu, senator PSD: “Pachet legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor”

Ministerul Familiei și Egalității de Șanse a pregătit un set de 10 propuneri legislative pentru susținerea familiilor și pentru creșterea natalității.

Potrivit senatorului PSD de Teleorman Dănuț Cristescu, “programul este 100% social-democrat și cuprinde următoarele măsuri:

– TVA redus la 5% pentru produsele esențiale destinate copiilor (lapte praf, mâncare, îmbrăcăminte, produse de igienă pentru bebeluși, scaune auto pentru copii).

– Sprijin de până la 1.500 de lei pentru tratamentul stomatologic al copiilor.

– Sprijin de 1500 de lei/lună pentru servicii educaționale în grădinițe, creșe, after-school – la familiile cu maximum 8.000 lei/lună.

– Sprijinirea gravidelor pe timpul sarcinii -Voucherul Materna de 2.500 lei pentru consultații și analizele necesare în timpul sarcinii, care nu sunt decontate în sistemul public de asigurări de sănătate.

– Cardul familiilor numeroase + carduri pentru tineri – vor oferi reduceri în magazine, librării etc.

– Protecția mamelor care se întorc în câmpul muncii – garantarea locului de muncă cel puțin 1 an.

– Program de muncă flexibil pentru părinții cu copii care au vârsta de până la 3 ani.

– Sprijin financiar pentru copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate

– Concurs național de proiecte pentru familie”, a anunțat parlamentarul de Teleorman.

Inițiativa are la bază faptul că “din păcate, în ultimii ani, în țara noastră s-au născut mai puțin de 180.000 de copii anual, în condițiile în care, acum 20-25 de ani, se nășteau între 500.000 și 600.000 de copii anual. Măsurile guvernamentale pregătite de Ministerul Familiei și Egalității de Șanse vin în sprijinul familiilor care își doresc să aibă copii, dar care amână acest moment, de cele mai multe ori din motive financiare. În plus, programul adresat cuplurilor infertile, prin care Ministerul Familiei și Egalității de Șanse decontează câte 3.000 de euro pentru tratamentele și procedurile de fertilizare in-vitro a fost lansat la finalul anului trecut, iar de atunci au fost depuse peste 12.000 de solicitări care sunt deja în curs de procesare”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.