Politic

Dănuț Cristescu, senator PSD: În plenul Senatului s-a votat inițiativa depusă cu privire la conducerea unui tractor pe drumurile publice!

Proiectul de lege inițiat de 18 senatori, printre care și senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, de modificare a OUG 195/2002 (Codul rutier), în sensul că, pentru a conduce un tractor agricol sau forestier, permisul de conducere corespunzător categoriei va fi obligatoriu din data de 1 iulie 2024, a fost votat în Senatul României, urmând să fie dezbătut și în Camera Deputaților.

Potrivit senatorului Cristescu, prin acest demers legislativ “redăm posibilitatea conducerii unui tractor cu categoria B, C, CE, D, DE. Conducerea unui tractor numai cu categoria TR era o greșeală, în condițiile în care, nu aveam școli autorizate pentru această categorie. Spre exemplu, cu categoria CE nu puteai conduce un tractor!”.

Printre argumentele inițierii acestui proiect de lege, se regăsește și faptul că, în acest moment, o mare parte a operațiunilor agricole mecanizate se realizează de către operatorii de utilaje care nu dețin permise de conducere sau, deși au permis de conducere, nu sunt în posesia categoriilor corespunzătoare pentru utilajele agricole, astfel că activitatea agricolă este afectată de noua reglementare, întrucât aceștia nu pot ajunge la bazele lor din câmp fără să se expună sancțiunilor penale. De asemenea, în județul Teleorman nu există încă școală autorizată pentru categoria TR, una fiind în curs de autorizare. De altfel, la nivel național, există doar 72 de școli autorizate pentru categoria TR, multe județe neavând această categorie autorizată.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.