Politic

Dănuț Cristescu, senator PSD: “Este de neînțeles cum o lege în interesul copiilor noștri poate fi întârziată”

În legislatura precedentă, parlamentarii au adoptat Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copiilor, care a avut însă parte de un parcurs destul de sinuos. Astfel, după adoptarea de către cele două camere ale Parlamentului, legea a fost inițial contestată la Curtea Constituțională de către președintele Klaus Iohannis, iar după respingerea obiecției de neconstituționalitate, tot președintele a formulat o cerere de reexaminare a acestei legi.

În linii mari, modificările aduse la Legea 272/2004 prevăd stabilirea mai precisă a sensului unor expresii, prevederea posibilității desemnării drept persoană care să asigure creșterea și îngrijirea copilului, pe lângă rudele până la gradul III și a altor persoane față de care acesta a dezvoltat relații de atașament sau s-a bucurat de viață de familie. De asemenea, legea prevede redefinirea serviciilor de tip rezidențial, precum și instituirea unei indemnizații lunare de sprijin, în cuantum de 0,8 ISR, pentru familia sau persoana care a primit în plasament sau este tutore al unui copil, pe perioada în care asigură creșterea și îngrijirea copilului.

Odată cu debutul primei sesiuni ordinare din acest mandat, proiectul de lege a fost înscris pe ordinea de zi a plenului Senatului din 3 februarie 2021, însă a fost trimis pentru raport suplimentar la Comisia pentru muncă, familie și protecție socială, al cărei raport inițial în urma cererii de reexaminare a fost de admitere a legii în forma trimisă la promulgare.

Senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu consideră că refuzul supunerii la vot a acestui proiect de lege de către președintele Senatului este un gest de neînțeles și în total dezacord cu interesele copiilor: “Coaliția de dreapta și Președintele Senatului, a refuzat să supună votului final o lege esențială în materia drepturilor copilului. Legea a fost de fapt votată de ambele Camere ale Parlamentului anul trecut, a fost contestată de președintele României mai întâi la Curtea Constituțională, care i-a respins contestația și a declarat legea CONSTITUȚIONALĂ, iar ulterior blocată de același personaj, care a cerut Parlamentului să o reexamineze.

Este de neînțeles de ce o lege atât de bună și de necesară, care tratează între altele problemele violenței împotriva copilului în familie, chestiunea copiilor români abuzați sau abandonați în străinătate și obligația ambasadelor României și a administrației centrale de a interveni, chestiunea dureroasă a abuzurilor de diferite tipuri-bullying- împotriva copiilor, chestiunile privind facilitarea plasamentului minorilor ori a măsurilor de protecție specială acordate acestora poate fi respinsă de membrii Senatului, care se află azi, temporar și nelegitim, la putere!

Această majoritate toxică a impus neregulamentar un vot procedural și a stabilit printr-un vot viciat reîntoarcerea legii la comisia sesizată în fond, Comisia pentru muncă, familie și protecție socială, pentru schimbarea textului legii și a raportului FAVORABIL adoptat acum câteva luni, în legislatura anterioară, de aceeași comisie.. Faptul că Parlamentul a reintrodus în 2020 necesitatea acordului părinților pentru diferitele modele de educație oferite de stat copiilor lor, a exclus soluția „sexologilor” care ar trebui să „regleze” problemele minorilor de la fragedă vârstă și a introdus în schimb conceptele mai comprehensive de „educație pentru viață” și ” educație sanitară”, pentru a aborda, cu tact și complementar părinților, prin profesioniști (profesori, medici, psihologi etc) cu pregătire interdisciplinară, temele importante și delicate ale aspectelor vieții intime la vârsta copilăriei și adolescenței i-a DERANJAT PROFUND PE NEOMARXIȘTI! Așa încât mâine, 4 februarie 2021, majoritatea de 7 la 6 pe care o are coaliția de guvernare în Comisia de muncă, inclusiv cu reprezentantul UDMR, va dori să impună standardele neomarxiste în ceea ce privește viitorul copiilor noștri! Iar după aceea să se impună la vot în plen.

Nu rămâne decât să sperăm într-o minune, care să răsucească conștiințele senatorilor puterii”, spune senatorul social-democrat.

One Comment

 1. Măi, domnule Senator de PSD Teleorman ești analfabet funcțional?
  Văd că știi sa cânți, dar nu știi sa citești DEX. Sau te depășește?! Mai încearcă…Propaganda e la litera P.
  Discuția critică e la literele E și S.
  Nu te descurci?
  Mai treci odată pe la clasele I-IV sau cumpără-ți un abecedar. Dacă nici asa nu reușești (e posibil…), dă o tură prin Școala ajutătoare!
  Întrebări:
  1. PSD, aveți conștiința?! Se pare că nu…educați-vă sexual copiii acasă, oricând doriți.
  2. Obligativitatea obținerii unui acord scris al părinților pentru programe de educație sexuală ar trebui să existe?!
  3. Cea mai bună educație e practica! Parlamentarii PSD susțin angajarea actorilor de filme care circulă pe net?
  4. Mamele minore abandonează școala după X clase. Cum se face educația sexuală?! Tot pe Goagăl?!
  5. CCR interzice în instituțiile de învățământ referirile la identitatea de gen?!
  Domnule Senator PSD de Teleorman vrei să-ți facă sir Elton John educație pe viu?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.