Politic

Dănuț Cristescu, senator PSD: “Echitate și dreptate în noua lege a pensiilor! Pensii egale pentru muncă și contribuții egale!”

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a publicat marți proiectul de Lege privind sistemul public de pensii, care, după cele 10 zile de procedură de transparență publică, va intra în avizare la Guvern și, ulterior, transmis Parlamentului

Prin acest proiect de lege, senatorul de Teleorman Dănuț Cristescu consideră că se face “echitate și dreptate în noua lege a pensiilor” și, de asemenea, a punctat și principalele modificări prevăzute în proiectul legislativ.

“Echitate și dreptate în noua lege a pensiilor! Pensii egale pentru muncă și contribuții egale!

Cuantumul pensiei se va determina prin înmulţirea numărului total de puncte realizat de asigurat cu valoarea punctului de referinţă (VPR), care la data intrării în vigoare a noii Legi privind sistemul public de pensii este de 81 lei, se arată în proiectului de Lege privind sistemul public de pensii, publicat marţi seara de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS).
Pensiile se stabilesc în funcție de valoarea contribuțiilor și vechimea în muncă.

Nu scade nicio pensie în urma recalculării – Cresc pensiile dezavantajate.

Vor crește pensiile care de-a lungul timpului au fost dezavantajate de anumite reglementări inechitabile, astfel încât toți cei cu vechime egală și contribuții egale să primească aceeași pensie.

Pensiile se vor majora de două ori în 2024: – Creștere prin indexare la 1 ianuarie; fiecare pensie va crește cu 13,8%!; – Creștere prin recalculare la 1 septembrie; majorările vor fi diferențiate, vor câștiga mai mult cei cu pensii mici care se aliniază în sus, la nivelul pensiei pentru aceeași vechime, pregătire și contribuție în muncă”, a transmis senatorul Cristescu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.