Politic

Dănuț Cristescu, senator PSD de Teleorman: “România n-a avut o asemenea conducere, total nepregătită, niciodată în ultimii 30 de ani”

– Domnule senator, să admitem ideea că actualul Guvern va rămâne până la sfârșitul acestui mandat, credeți că va redresa economia și va scoate populația din sărăcia în care se află acum?

– Nu, n-au nicio șansă, pentru că nu au echipă care să elaboreze și să conducă realizarea unui plan de redresare și dezvoltare a României. Sunt lipsiți de orice fel de viziune pe termen scurt, mediu și lung, lucrează la întâmplare și pompieristic. Ei nu pot să gândească cum poate fi realizată o țară dezvoltată, o bunăstare pentru populație. Nu știu, așa cum se vede până acum, decât să se împrumute, să subjuge astfel acest popor unor datorii imense care nu vor putea fi achitate nici peste 10-15 sau chiar 30 de ani. Au crescut prețurile la producția industrială, la materialele de construcții, în așa fel încât patronii unor asemenea firme vor să amâne unele contracte până când situația economică dă semne de revenire la normal. A crescut inflația, s-au majorat prețurile la carburanți, la gaze și electricitate, iar cea mai grea lovitură este creșterea istorică a euro în raport cu leul, cu perspective apropiate să depășească 5 lei. Toate acestea trebuiau preîntâmpinate de guvern printr-un program de subvenții sau ajutoare financiare de la Guvern, nu să fie lăsate la voia întâmplării. Domnul premier Cîțu spune că este economist cu multă carte. Dar, din ce se întâmplă, în economia României și, mai ales, ce măsuri economice se iau, nu prea cred că are pregătirea necesară. Bine ar fi dacă ar apela la o echipă de economiști care să elaboreze un asemenea plan.

 -Dar Planul de Redresare și Reziliență trimis la Uniunea Europeană pentru cele 29 de miliarde de euro pe care ar urma să le luăm, nu este unul salvator?

– Ar putea fi, dar nu a fost conceput așa cum trebuie, a fost făcut de ministrul Ghinea care nu are nicio pregătire în domeniul economic, este un plan care nu va ajuta cu nimic dezvoltarea României, din contră vom intra în alte și alte datorii pentru că 15 miliarde reprezintă împrumut, cu dobânda aferentă. Nu se știe nici dacă va fi aprobat și, mai precis, nu, ceea ce ar fi o mare pierdere pentru România, de care Guvernul Cîțu se face direct răspunzător.

– Spuneați că PNL nu are o echipă care să elaboreze un plan de scoatere a țării din actuala criză, dar PSD-ul, dacă ar veni acum la guvernare, ar avea?

– Categoric, da. Și mulți dintrei cei care sunt în această echipă au ieșit, atât în Parlament, cât și în spațiul public și au explicat ce ar trebui făcut, pentru a scoate țara  din dezastrul în care au dus-o actualii guvernanți. Avem programe bine gândite, pe termen scurt de 6 luni, de un an și de 4 ani, astfel încât să aducem țara la normalitate. Este posibil ca în primele 6 luni să realizăm toate programele de îmbunătățire a condițiilor de trai pentru toți românii, începând de la alocațiile copiilor, pensiilor și până la majorarea salariului minim plus tot ceea ce înseamnă programe sociale și de creștere a nivelului de trai.

– Cum comentați campania electorală din PNL, respectiv lupta dintre cei doi competitori pentru funcția de președinte al PNL?

– Ce s-ar putea comenta? Mai nimic. O luptă oarbă pentru funcția de președinte al PNL dusă cu orice mijloace, fie ele cele mai josnice și fără scrupule. Acest lucru a fost elocvent prin ceea ce s-a întâmplat la PNL Timiș și nu numai… Să nu lași propriii membri de partid să voteze în mod democratic, să-i excluzi cu forța pumnului pe cei care nu votează un anume candidat, respectiv pe Cîțu și nu pe Orban, este doar un început al modului în care acești oameni, așa-ziși politicieni, înțeleg să conducă țara. Cine știe ce se va întîmpla în perioada următoare în Piața Victoriei, când românii vor demonstra și vor cere demisia Guvernului care a băgat țara în cel mai mare dezastru, iar populația în cea mai cruntă sărăcie. Oamenii ăștia nu știu ce este în țara lor, pe care, din păcate, o și conduc în prezent. România n-a avut o asemenea conducere, total nepregătită, niciodată în ultimii 30 de ani de la Revoluție, când poporul n-a mai putut răbda situația în care se afla, aproape identică cu cea de acum. Ferească Dumnezeu să ajungem din nou într-un asemenea punct…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.