Politic

Dănuț Cristescu, senator PSD de Teleorman: “Renunțați la interzicerea internărilor bolnavilor cronici în spitale!”

Decizia autorităților din România ca în unitățile sanitare din țară să fie suspendate, pentru 30 de zile, internările și intervențiile chirurgicale care nu reprezintă urgențe a generat o serie de îngrijorări și de reacții atât în spectrul politic, cât și la nivelul societății civile.

O astfel de reacție are și senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, care subliniază că o această măsură poate fi catalogată drept “criminală”, reamintește cât de dăunătoare a fost chiar anul trecut și solicită autorităților să revină asupra deciziei.

“Apelul disperat făcut de guvernul Cîțu pentru activarea mecanismului de protecție civilă privind transportul pacienților și aprovizionarea cu medicamente specifice, precum și realitatea cruntă că nu mai există niciun pat liber la ATI reprezintă practic recunoașterea publică a eșecului acestui guvern. Prin urmare, având în vedere că guvernul demis este incapabil să găsească soluții la criza pe care tocmai el a provocat-o, PSD solicită Birourilor Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului ca, împreună cu președinții celor două Comisii de Sănătate din Camera Deputaților și Senat, să-i convoace pe ministrul Sănătății Cseke Attila și pe șeful DSU Raed Arafat, pentru a găsi soluții urgente pentru accesul nediscriminatoriu la servicii de sănătate atât pentru pacienți COVID, cât și pentru bolnavii cronici.

PSD consideră că este imperativ necesar ca guvernul să renunțe la măsura criminală a interzicerii internărilor bolnavilor cronici în spitale. Cât de dăunătoare a fost și anul trecut această decizie o dovedesc statisticile din perioada octombrie- decembrie 2020, care arată clar o mortalitate excesivă, de peste 6000 persoane/ lună, în rândul românilor neinfectați cu COVID.

PSD susține total apelul Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România care solicită autorităţilor să revină asupra deciziei de a suspenda pentru 30 de zile internările şi intervențiile chirurgicale, precum şi alte tratamente şi investigaţii medicale.

Este inadmisibil ca guvernarea actuală să pună în pericol viața pacienților cronici pentru că nu a făcut nimic luni de zile, preocupată fiind doar de campanii electorale”, spune senatorul teleormănean.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.