Politic

Dănuț Cristescu, senator PSD: “Certificate negative acordate firmelor care nu respectă contractele din infrastructură!” / Declarație politică

Acordarea certificatelor negative este una dintre măsurile propuse de ministrul Sorin Grindeanu pentru sancționarea firmelor care nu-și respectă obligațiile contractuale în relația cu statul.

Nu este corect ca o firmă care întârzie dezvoltarea României să vină la o altă licitație și să participe ca și când nu ar fi creat astfel de probleme. Modificările legislative aduse au exact acest rol, acela de a nu permite unor astfel de firme să câștige și alte contracte, pe care apoi să le întârzie sau să le blocheze.

Cum se aplică noua lege:

Pentru proiectele aflate în execuție:

■ Certificatul-negativ sau pozitiv-se acordă la fiecare trei luni.

■ În cazul în care o firmă primește 3 certificate negative, i se reziliază contractul.

■ Dacă a primit un certificat negativ, dar în următoarele 3 luni recuperează întârzierile, primește certificat pozitiv.

În faza de licitație:

■ Dacă o firmă are un certificat negativ intermediar pentru un proiect în derulare și participă în paralel la o licitație, va fi acceptată la procedură, dar va fi depunctată.

■ Se va ține cont de certificatele intermediare negative, în special la evaluarea capacității de execuție a firmei, obținerea unui certificat negativ arată că nu are capacitatea de a susține oferta tehnică și, automat, nu poate să execute lucrările conform angajamentelor contractuale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.