Politic

Dănuț Cristescu, senator PSD: Am depus o nouă inițiativă legislativă / Persoanele fizice vor putea susține unitățile de învățământ prin redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit

Persoanele fizice care realizează venituri impozabile pot susține, potrivit legislației actuale, entitățile non-profit sau unitățile de cult din România, prin redirecționarea a 3.5% din impozitul pe venit anual realizat, fiind luate în calcul veniturile din activităţi independente impuse în sistem real; – venituri din drepturi de proprietate intelectuală pentru care venitul se determină în sistem real; – venituri din cedarea folosinţei bunurilor pentru care venitul se determină în sistem real; – venituri din activităţi agricole, din piscicultură şi silvicultură impuse în sistem real; – câştiguri din transferul titlurilor de valoare, din orice alte operaţiuni cu instrumente financiare derivate, precum şi din transferul aurului financiar; – venituri din străinătate de aceeaşi natură cu cele obţinute din România pentru care există dreptul de a dispune asupra destinaţiei sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul pe venitul datorat, după deducerea creditului fiscal; – venituri din salarii şi asimilate salariilor; – venituri din activităţi independente impuse la normă de venit; – venituri din activităţi agricole impuse la normă de venit; – venituri din activităţi independente realizate în baza contractelor de activitate sportivă, pentru care impozitul se reţine la sursă; – venituri din drepturi de proprietate intelectuală, altele decât cele pentru care venitul se determină în sistem real (reţinere la sursă/cote forfetare de cheltuieli); – venituri din cedarea folosinţei bunurilor impuse la normă de venit sau baza cotelor forfetare de cheltuieli.

Printr-o nouă inițiativă legislativă, anunțată de senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, lista beneficiarilor acestei forme de susținere va fi completată și cu unitățile de învățământ: “Am depus o nouă inițiativă legislativă! Prin inițiativa legislativă se includ unitățile de învățământ în sfera beneficiarilor celor 3,5% din impozitul pe venit al persoanelor fizice, precum și ai sponsorizărilor efectuate de către persoanelor juridice plătitoare de impozit pe profit sau de către microîntreprinderi. Necesitatea inițiativei: 1. Nevoia de a găsi soluții pentru a crește resursele financiare disponibile unităților de învățământ; 2. Creșterea gradului de autonomie a unităților de învățământ în sensul de a putea dispune de venituri extrabugetare; 3. Combaterea practicii netransparente a colectării fondului clasei. 4. Încurajarea implicării civice, inclusiv a mediului privat, în susținerea educației”, a anunțat senatorul teleormănean pe pagina sa de Facebook.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.