Politic

Dănuț Cristescu, senator de Teleorman: „PSD continuă lupta pentru creșterea alocațiilor copiilor!“

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2021 a ajuns în Parlament, după ce a fost aprobat de Cabinetul Cîțu, la începutul săptămânii. Așa cum au anunțat, parlamentarii PSD au introdus o serie de amendamente, printre acestea numărându-se amendamentul la bugetul de pensii, care prevede creșterea pensiei minime de la 1 martie 2021, de la 800 lei la 984 lei, pentru vechime în muncă mai mică de 10 ani, respectiv de la 800 lei la 1.107 lei, în cazul persoanelor care au o vechime mai mare de 10 ani.

Un alt amendament la legea bugetului, despre care vorbește și senatorul PSD de Teleorman, Dănuț Cristescu, se referă la alocațiile pentru copii.

„PSD continuă lupta pentru creșterea alocațiilor copiilor! Chiar dacă PSD este în opoziție și nu are majoritatea în Parlament, face tot ce-i stă în putință pentru mărirea alocațiilor.

Poate că astfel unii dintre senatorii și deputații puterii își vor aminti îndatoririle față de cei care i-au votat, vor renunța să urmeze orbește indicații politice aberante și vor susține în Parlament amendamentul PSD privind creșterea alocațiilor.

PSD cere încă odată parlamentarilor coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR să dea dovadă de umanitate și să nu-i pedepsească pe copii, așa cum îi pedepsesc deja pe pensionari”, scrie senatorul teleormănean pe pagina unei rețele de socializare.

Conform amendamentului depus de parlamentarii social-democrați, alocațiile ar trebui majorate, de la 1 martie 2021, la nivelul prevăzut inițial în Legea dublării alocațiilor nr. 14/2020. Astfel, alocațiile ar urma să crească după cum urmează: de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani, de la 427 lei la 600 de lei pentru copiii sub 2 ani sau copiii cu handicap.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

*

code

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.